TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Újabb országos sikerek

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.21.
 Vasárnap
Ma Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 02. 04. 15:43     


Újabb országos sikerek
A Lévai és a Vereczkei gyerekek minden díjat elhoztak az Astellas rajzpályázaton!

Idén első alkalommal hirdette meg gyermekeknek szóló közös pályázatát az Astellas Pharma, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete és a Magyar Gyermekorvosok Társasága. A 6-14 éves korosztályba tartozókat arra kérték, rajzolják meg, mutassák be doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket, s derüljön ki ország-világ előtt, kik a legkedvesebb gyermekorvosok Magyarországon.


„Az Astellas Gyermekrajz Pályázat a 2012-es Év orvosa pályázat kísérőjeként született meg. A nemes versengés életre hívásával legfőbb célunk az volt, hogy a gyerekek munkáján, igyekezetén keresztül közösen hívjuk fel a társadalom figyelmét nagyszerű gyermekgyógyászainkra. Magunk is tapasztaljuk, hogy naponta ezernyi gyermek fordul meg különféle gyógyintézményekben és remél tőlünk mielőbbi gyógyulást. Az a bizalom, amely az ő szemükben ott csillog, mindnyájunk számára erőt és biztatást jelent. Fejet hajtunk minden pályázó gyermek előtt, aki érzéseit, köszönetét, gondolatait rajzolva, vagy egyéb technikával papírra veti és bizalmával ilyen módon is kitüntet bennünket.” – nyilatkozta Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója, a pályázati zsűri elnöke.


Hosszú utat jártunk be :
Az Astellas Gyermekrajz Pályázatra alkotásokat 2013. január 3-án éjfélig lehetett postára adni. Városunkból több gyermek pályázott, akik a Tiszavasvári Általános Iskola tanulói, illetve a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola festészet tanszakára járnak. Műveik még a téli szünet előtt, s a vakáció alatt megszülettek, a pedagógusok egy hatalmas borítékban postázták el azokat a szervezőknek. Megköszönjük Molnárné Balla Gyöngyi és Rozman Béla felkészítő munkáját, tanácsait, segítségét.


A beküldött munkákat január elején héttagú zsűri értékelte és kiválasztotta közülük a döntőbe továbbjutókat. A zsűri tagjai: Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle című szaklap szerkesztőbizottságának elnöke (a zsűri elnöke), Bartos Erika, a Bogyó és Babóca mesesorozat szerzője (zsűritag), Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos (zsűritag), Dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának főtitkára (zsűritag), Lukács Katalin, a H2O Online (Webbeteg.hu és a Kamaszpanasz.hu portálok kiadója) ügyvezető igazgatója (zsűritag), Varga Edit, az MTVA híradósa (zsűritag), valamint Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója (zsűritag).
Nagy örömünkre városunkból 6 kisidiák képe került a döntős alkotások közé.

 

A szavazás:

A döntős alkotásokról a nagyközönség 2013. január 10. és január 30-a között szavazott az interneten, a facebook oldalán. Tanítók, szülők, ismerősök, barátok kezdtek ekkor „lázas szervezkedésbe”, s napról napra gyarapodtak a szavazatok.
Íme a közönségszavazás végeredménye:
A 115 döntős alkotás közül:
Országos 1. helyezést ért el a 6-8 évesek korosztályában 854 szavazattal Lévai Levente Imre, Pacsi a doktor bácsival című festményével. Ugyanebben a korcsoportban 6. helyezett lett Vereczkei Petra 321 szavazattal Orrmandula műtét után, 8. helyezést ért el Vereczkei Anett 292 vokssal, A szemészeten című képével .
( Ebben a korcsoportban a döntőben 63 alkotás versengett egymással.)

A 9-11 évesek korcsoportjában országos 2. helyezet lett Lévai Nikoletta Bianka 864 szavazattal, festményének címe: Az egészségem csoda dokija. 4. helyezést ért el 312 szavazattal: Vereczkei Alexandra: A szemészeten c. rajzával ( A korcsoportban 39 pályamű versenyzett. )

A 12-14 évesek korcsoportjában 905 szavazattal országos 1. helyezést ért el Lévai Viktória Anna A nagy ölelés című festményével. ( Ebben a korcsoportban csak 13 rajz versenyzett, de egy fontos adat: a 2. helyezett rajz szavazatainak száma: 133 volt.)


A héttagú zsűri január első napjaiban nem csak a közönségszavazásra továbbjuttatott rajzokat választotta ki, hanem a közönségszavazástól függetlenül, maga is döntött az egyes korcsoportok dobogós alkotásairól. A zsűri a saját értékelése során a rajzban megjelenő gondolatot, a kivitelezést, a képi kifejezés minőségét egyaránt figyelembe vette.

Így ezen értékelés során a 12-14 évesek korosztályában országos 2. helyezést ért el Lévai Viktória Anna .

 

7 pályázó „doktor bácsis vagy doktor nénis történetét” különdíjban részesítette a zsűri, köztük van mindhárom Lévai testvér. Viki, Nikol és Levi is saját gyermekorvosukról, Dr Nyáguly Istvánról festettek egy- egy csodálatos képet és vele kapcsolatos történeteket osztottak meg a nagyközönséggel, melyek olvashatóak a http://www.astellasazorvosokert.hu/sikerrel_zarult_az_astellas_gyermekrajz_ palyazat_megvannak_az_eredmenyek pályázati oldalon.


Az Astellas Gyermekrajz Pályázat legjobbjai Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban rendezendő, 2013. február 6-án, 18.00 órakor kezdődő Astellas Díjátadó Gála keretében vehetik át elismeréseiket.


MINDEN BARÁTNAK, ISMERŐSNEK KÖSZÖNJÜK A SZAVAZATOKAT, GRATULÁCIÓKAT!

 

Lévai Andrea


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport