TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Tiszavasvári változások két szemszögből

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.22.
 Hétfő
Ma Csilla napja van.
Holnap Béla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 08. 02. 17:39     


Tiszavasvári változások két szemszögből
Hatalmi viták után feloszlott a testület

Mint arról már hírt adtunk, múlt csütörtökön egy új, Fidesz-es frakció megalakulásával megszűnt a Jobbik többsége Tiszavasvári képviselő testületében. A frakció elsődleges követelése volt, hogy Császár József alpolgármestert váltsák le, de a polgármesterrel együttműködve szándékukban áll változtatni az SZMSZ-en (szervezeti és működési szabályzat), valamint az ügyrenden. Augusztus 1-én, kedden délután ült le a frakció és a polgármester, hogy a továbbiakat megbeszéljék. Szerdán rendkívüli testültei ülést tartottak, melynek eredményéről megkérdeztük Dr. Fülöp Erik polgármestert.


- Mi lett az eredménye a mai rendkívüli testületi ülésnek?
- A múlt hét csütörtöki képviselőtestületi ülésen az újonnan alakult frakció kijelentette, hogy Császár Józseffel nem hajlandó együtt működni. Azt kérték, hogy mondjon le az alpolgármester. Elfogadtam a kérésüket, de magam szerettem volna megválasztani az alpolgármester személyét. Ezek után én Bakné Répási Ágnest javasoltam, ezt viszont a frakció nem fogadta el. Ha a frakció tényleg Tiszavasvári fejlődéséért küzd, és csupán Császár József személye ellen volt kifogásuk, akkor el kellett volna fogadniuk Bakné Répási Ágnest. Ebből is látszik, hogy egészen más mozgatórugói vannak a dolognak, hatalmi törekvésekkel állunk szemben és a Fidesz erőfitogtatásáról szól ez a helyzet, ugyanis a frakció ragaszkodik ahhoz, hogy Palló Sándor legyen az alpolgármester. A ma délutáni rendkívüli ülésen szavazásra bocsátottuk a kérdést. Mivel nem sikerült megegyeznünk, Palló Sándor azt kérte, hogy szavazzon a testület az azonnali önfeloszlatásról. Ezen a szavazáson az új frakció hét tagja igennel, míg a jobbikos képviselők öt tagja nemmel szavazott – mondta el Dr. Fülöp Erik polgármester.
- Mi következik ez után?
- Új választásokat tűz ki a választási bizottság 60 napon belül. Ott majd minden eldől. Bízom a tiszavasváriakban.

 

Megkérdeztük a szembenálló felet is, hogyan látja ugyanezt a helyzetet. Palló Sándor a Fidesz-KDNP helyi képviselője nyilatkozott.

- Kedd délután volt egy egyeztető tárgyalás a polgármester úrral, ahol megegyezés született, hogy én leszek az alpolgármester. Ehhez képest ma, a rendkívüli testületi ülésen már egészen másképp viselkedett, és Bakné Répási Ágnest javasolta az alpolgármesteri tisztségre. Teljesen értetlenül álltunk a dolog előtt. Ha egyik napról a másikra nem tartja meg az adott szavát, akkor mi várható tőle később? A polgármester azt akarta, hogy Császár József még egy hónapig maradhasson. Mi pedig azt mondtuk, hogy semmi értelme tovább lebegtetni ezt a helyzetet, azonnali változásokra van szükség. Biztos vagyok benne, hogy a volt alpolgármester győzte meg Eriket, hogy nehogy elfogadja a mi jelöltünket. Így aztán szavazásra bocsátottuk a kérdést, ahol a képviselők többsége Bakné Répási Ágnes ellen szavazott, majd 7:5 arányban eldőlt, hogy feloszlatjuk a testületet.

 

A választási bizottságnak hamarosan ki kell tűznie a választást, ahol eldől, hogy marad-e a Jobbik, vagy a Fideszé lesz az irányítás. Esetleg van harmadik verzió is? Erről és a kialakult új helyzetről kérdezzük majd az olvasókat.

Leveleiket, véleményüket várjuk az info@tiszavasvari-hirhatar.hu, vagy a juhaszbori65@gmail.com e-mail címekre!


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport