TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Skyfall az új Bond mozi

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.02.17.
 Vasárnap
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 11. 22. 10:56     


Skyfall az új Bond mozi
Mendes, aki, mint tudjuk, az emberi kapcsolatok és jellemábrázolások nagy szakértője, olyan tempót diktál, mint aki világ életében akciófilmeket rendezett. Beleránt a történetbe, elragad és ad ajándékba egy olyan Bondot, aki nem attól iszonyú menő, mert titkosügynök, hanem attól, ahogyan viseli a felelősséget a vállán M-ért, és az MI6-ért. Egy kissé megfáradt, de kötelességtudó szupermacsó. Még azt is megbocsájtottam neki, hogy kigyúrt.

Nem dobódtam fel, amikor végiggondoltam, hogy az elmúlt 50 év alatt elkészített 23 James Bond filmből 18-at láttam. Mert, hogy ez belefér a koromba. Nem vagyok igazi rajongója az akció műfajnak, de annál inkább a Bondoknak, illetve az őket alakító színészeknek. Nekem egy Bond amellett, hogy szlopálja a vodka-martinit ezerrel, falja a nőket, ugrál a vonatok tetején, nem kihívás neki 50 méterrel a víz alatt verekedni (megküzd a keszonnal is!), hatalmas szíve van, néha kicsit vérzik az orra vagy a szemöldöke, mert az olyan szexi, szóval, mind emellett legyen lezseren elegáns is.

 

Bírom, amikor háztömbnyi méretű testőrökkel péppé vereti az arcát, majd a komodói sárkányokkal megeteti őket, aztán kijön (mit kijön? kiugrik!) az 5 méter mély arénából, díszzsebkendőjével megtörli gyöngyöző homlokát, megigazítja mandzsettáját, majd kér egy vodka-martinit rázva, nem keverve és lezseren oda köpi: a nevem Bond, James Bond. Hát nekem ez a Bond! Még az erő is kimegy a lábamból. 

Na, persze ebben a franchiseban mindig is így volt, de nem tudja mindenki olyan hitelesen alakítani, mint Sean Connery, Roger Moore, vagy Pierce Brosnan. A XXI. századi Bond Daniel Craig megszemélyesítésében inkább kigyúrt, és vakítóan kékszemű, mint elegáns. Azonban el kell ismernem, hogy most, a Skyfall-ban már sokkal izgalmasabb, mint a Quantum csendjében, vagy a Casino Royale-ban. Bevallom, párszor rázúmoltam az izmaira én is.
Az igazat megvallva most is inkább Javier Bardem és Sam Mendes miatt mentem el megnézni a mozit, de amikor meg meghallottam, hogy Adele énekli a főcímdalt, rögvest beájultam popkornos zacskók közé.
Ütősen indul a film, egy török bazárban induló és vonatok tetején ugráló hatalmas hajsza, melyet azzal tett igazán hidegrázóssá a rendező, hogy felültetett engem is egy motorra, ahonnan élethűen tudtam szemlélni, milyen az, amikor 140 km/h-nál az arcomba csapódnak a török bazárholmik.

Mendes rendező úr lehet, hogy nem volt jelen, amikor az akciókért felelős segédje megcsinálta ezeket a jeleneteket, de nem is baj. Ő a jellemábrázolásokban kitűnő (emlékezzünk meg az Amerikai szépségről), és itt is megcsillantja ebbéli képességét. Feltűnik újból Q, akit John Clees (Halj meg máskor) óta nem láttunk. Ő is a mai kor gyermeke, számítógépes zseni, csenevész hacker, aki tudálékos stílusával, pattanástalanított bőrével azonnal szimpi lesz. Miss Moneypenny is elmaradt eddig Craig mellől, itt újra feltűnik Naomi Harris személyében és ez sem baj. A film felénél megjelenik végre valahára, akit türelmetlenül vártam, Javier Bardem, hihetetlenül ocsmány szőke szemöldökkel, szőke hajkoronával, cinikusgenya modorával, és én kérem szépen imádtam! Ha ő a mozivászon valamelyik sarkában megjelenik, azt fizikailag is érezni lehet! Ő Raoul Silva, a kissé feminin főgonosz, akinek motivációit, M-mel kialakult harcát megismerjük, elfogadjuk, jellemét megértjük, sőt én még szerettem is. Hihetetlen hogy mennyire hitelesen rakja oda a Mendes által megálmodott figurát.
Epizódszerepben feltűnik Ralph Fiennes aki valami nagyfőnök a MI6-nél, sejtésem szerint nem ok nélkül került a filmbe, de legyen ez a következő meglepetés.
Na, végre teljes a szereplői paletta, ettől lesz jó egy Bond-film! Nekem a filmvégi robbantások kicsit soknak tűntek (Mendes megint átment a mekibe?), de kétségtelenül látványos volt.
Egy szuperizgalmas akciófilmet kaptam, ami piszok hosszú volt, de nem tűnt fel, azt hiszem, csak egyszer könyököltem előre a széktámlára. Mendes, aki az emberi kapcsolatok és jellemábrázolások nagy szakértője, olyan tempót diktál, mint aki világ életében akciófilmeket rendezett. Beleránt a történetbe, elragad és ad ajándékba egy olyan Bondot, aki nem attól iszonyú menő, mert titkosügynök, hanem attól, ahogyan viseli a felelősséget a vállán M-ért, és az MI6-ért. Egy kissé megfáradt, de kötelességtudó szupermacsó. Még azt is megbocsájtottam neki, hogy kigyúrt.

 

Juhászbori


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport