TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Puskás Peti - Made in Hungária

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.02.17.
 Vasárnap
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 08. 24. 09:06     


Puskás Peti - Made in Hungária
A kisvárdai várszínházban mutatták be augusztus 16-17-18-án a Made in Hungária című Fenyő Miklós – Tasnádi István musicalt Puskás Péter főszereplésével, Puskás Tivadar rendezésében. A darab viharos sikert aratott, naponta 800-1000 néző előtt. A 17-ei előadásra jutottam be, a tolongásban letaposott cipősarokkal, kissé ingerülten, felháborodva a szervezésen, de a musical kárpótolt a kellemetlenségekért, olyannyira, hogy a darab végén én is állva tapsoltam a tömeggel.

Puskás Petivel a Made in Hungária „fenyőmikijével” beszélgetünk egy hintaágyon üldögélve.

Első benyomásra intelligens, kedves, közvetlen fiú. Másodikra és harmadikra is. Mondhatni permanensen szimpatikus.


Talán kicsit túlmozgásos, örökké hajtja a hintaágyat, közben gyorsan és halkan beszél. Választékosan fogalmaz, halk beszéde remek módszer arra, hogy ráirányítsa a figyelmet a mondandójára. Álmokról és valóságról, a The Biebersről, Nagy Sándorról és Fenyő Miklósról beszélgetünk.

-          Miért éppen az éneklést választottad? Lehettél volna balett táncos, mint az anyukád, színész, mint az apukád, vagy amilyen kiválóan focizol, lehettél volna futballista is.

-          Focista azért nem lettem, mert elmentem egyesületbe focizni 15 évesen egy ifjúsági bajnokcsapathoz, de egy év alatt semennyit nem fejlődtem, ezért úgy éreztem, hogy ebből nem lesz semmi. Igazság szerint nem is az én közegem volt, nem tudtam igazán beilleszkedni.

-          Focizol most is.

-          Persze, a színészválogatottban focizok, és sportolok mást is. Fontos számomra a sport, ahogy az a fajta kikapcsolódás is, hogy például meccsre megyek.

-          Mi a helyzet a színészettel és a balettel?

-          A balett táncos azért nem lettem, mert anyu nem akart olyan szülő lenni, aki a saját álmait gyerekével akarja megvalósíttatni. Én tudom, hogy anya ettől mindig nagyon tartott és nem akarta erőltetni, hacsak nem én kértem volna, hogy vigyen el táncolni. A színészetről pedig kifejezetten le akartak beszélni. Valószínűleg ez sok színész családban elhangzik ma Magyarországon, hogy a szülő azt mondja „jaj, csak a színészetet ne válaszd, hanem válassz rendes szakmát!” Ettől függetlenül az általános iskolában szívesen mentem volna dráma tagozatra, de aztán apuék lebeszéltek erről.

-          Mikor derült ki, hogy jó hangod van? Mindig szerettél énekelni?

-          A gimnáziumban volt egy zenekar, amiben sajnos nem én voltam az énekes, és ez nyilván jelzés volt, hogy nem kell énekelnem – nevet - de végül is úgy kezdődött az egész, hogy szakított velem a csajom, és én bánatomban és csalódottságomban adtam neki egy szerenádot. Ez volt az első fellépésem. De nem jött vissza hozzám, csak amikor már a tévében szerepeltem – nevet ismét jóízűen.

-          Ezek szerint romantikus alkat vagy?

-          Igen, szerintem romantikus alkat vagyok, de már kezd kiveszni belőlem – kacag újból – szóval kicsit ellustultam ebben a romantikában. Talán éppen tíz éve lehetett, hogy megkértem egy gitáros haveromat, hogy tanuljunk meg 8-10 számot aztán jött egy haverunk aki kongázott, és egy hátsó kertben csináltunk egy klassz koncertet. Nagyon jól sikerült, remek volt a hangulat, jók voltak a visszajelzések is, így megszerettem az éneklést.

-          A Megasztár 3 sokat lendített ezen a kezdeti lelkesedésen?

-          Nagyon sokat! Azt gondolom, hogy mindenki karrierjén sokat lendít egy ilyen tehetségkutató. Akkor még másképp nézett ki egy ilyen műsor, nem volt belőle ilyen sok mint most, és népszerű volt, nagyon nagy nézettséggel. Gondolj csak bele, hogy akkor kik voltak benne: Bocskor Bíborka, aki most Magashegyi Undergroundban énekel, Walkó Csaba, Polgár Odett, Heincz Gábor „Biga”, Rúzsa Magdi, aki a magyar zenei életnek ma is meghatározó énekese. Egyszóval az egy rendkívül népszerű és sikeres műsor volt.

-          Három darabban is játszol a Madáchban, a József és a színes szélesvásznú álomkabátban, a Ludas Matyiban és cicus vagy a Macskákban. Hosszú távra tervezel a Madách Színházban?

-          Nagyon remélem, hogy a Madách egy hosszú távú dolog lesz, és dolgozom is keményen, hogy az legyen. Jó ott lenni, minden este ezer néző előtt lépünk fel és egy nagyon nagy tradíciójú színház, szép épületben. Mindenki büszke arra, hogy ott dolgozhat, mert az egy menő dolog, hogy ha azt mondhatod, hogy a „Madáchban dolgozom”.

-          Ezek után nem volt snassz lejönni Kisvárdára vendégszerepelni?

-          Egyáltalán nem, sőt, most egy kicsit be is vagyok depressziózva, hogy vége lett valaminek, amit jó volt csinálni. Egy különleges munka volt, egyrészt, mert apával dolgoztam együtt, másrészt mert nem volt bennem megfelelési kényszer, hanem egy borzasztó nagy felszabadultság érzéssel dolgoztam nap, mint nap. Nagyon nagy élmény volt! Tulajdonképpen ez egy kéthetes nyaralás volt, amiben sokat dolgoztunk, élvezettel csináltuk, aztán pedig siker lett belőle.

-          Milyen volt apukáddal együtt dolgozni?

-          Igazság szerint kicsit tartottam attól, hogy milyen lesz. Nem először dolgoztunk együtt és olykor nagy veszekedésbe torkollott a közös munka – nevet – iszonyat nagy sértődésekkel, de most semmi ilyen nem volt. Apa nagyon jól kezelte a helyzetet és a társulatot, én pedig figyeltem és hallgattam rá.

-          Nagy Sándorral, aki kisvárdai születésű és Jerry Lee Lewis alakítja a darabban nagyon parádésan, milyen volt a kapcsolatod? Vele is dolgoztatok már közös produkcióban.

-          Most is dolgozunk együtt, de többnyire egymást váltjuk a József és a színes szélesvásznú álomkabátban. Szerintem ő az ország egyik legjobb színésze. Nagyon örülök, hogy vele dolgozhattam, mert Sanyival együtt játszani, nagyon sokat dobott a hangulaton és a darabon is. Sokat tanultam tőle, mert rendkívül pontos, precíz, minden mondatát és mozdulatát kidolgozza. Láthattad az előadáson is hogy szinte minden megmozdulása tapsos volt.

-          A The Biebersről szeretnék kérdezni, mert számomra ez egy misztikus dolog.

-          Az jó!

-          Ez koncepció volt, hogy misztikus legyen? Szándékos volt, hogy az emberek ne tudják, hogy kik vannak mögötte?

-          A Biebers számomra nagy öröm és küldetés is egyben, az különösen jó, hogy most befutott és hogy a koncepcióm úgy jött be, ahogy szerettem volna. Az volt a cél, hogy csináljunk egy zenekart, amelyiknek nincs arca, nem lehet tudni, hogy kik a tagjai és egy abszolút alulról építkező zenekar legyen. Minden laza benne: leülünk, zenélünk, nincs rajtunk nyomás, megfelelési kényszer, hogy mit szeretne a kiadó, mit szeretnének a rádiók. Nyilván Öcsi (Puskás Dániel Ádám, Peti testvére) és én is ügyelünk arra, hogy ami kikerül a youtube-ra, az igényes, jó alkotás legyen, ugyanúgy, mint a fotók, vagy a grafikák.

-          A grafikai munkát ki végzi?

-          A grafikát ByeAlex húga, Amarilla készíti. A barátnőm szokott fotózni és a klipeket a saját kreatív stúdiónk készíti. Igazából kisfilmeket csinálunk, amihez rengeteg zenét írunk. Bízom benne, hogy a jövő évben már a fesztiválokon fel fogunk tűnni, és ha igaz, akkor most van egy nagyon jó szponzorunk, és vele együtt most csináljuk a koncertet, meg a DJ-szetteket.

-          Kisgyerekkorodban mi szerettél volna lenni?

Kicsit elmereng, közben egyfolytában ringatja magát a hintaágyon, mozog, zsizseg, de zakatol az agya.

-          Én úgy emlékszem, hogy általános iskolás koromban vállalkozó szerettem volna lenni, igazgatni egy céget. Ez akkor olyan nagyon izgalmasnak tűnt. Később aztán filmrendező szakra szerettem volna menni, de abban az évben nem indult. Szóval sokáig filmrendező akartam lenni, aztán másfelé sodródtam.

-          Most a jelen, a valóság mennyire közelít az egykori álmaidhoz?

-          Azt gondolom, hogy nagyon elégedett lehetek, mert már beteljesítettem néhány dolgot, de még nagyon sok ötletem van, ami megvalósításra vár.

-          Rengetet fejlődött a hangod, sokszínűbb lett. Jársz énektanárhoz?

-          Flohr Máriához járok, aki a Madách Színházban és a Színművészeti egyetemen énektanár-korrepetitor. Nyilván szükség van egy általános „hangkarbantartásra” és persze fejlesztésre is.

-          Az előadáson ki volt vetítve egy dia, amin te ülsz a zongoránál és Fenyő Miklós pedig áll melletted. Jó kapcsolatba kerültetek?

-          Először nagyon be voltam tőle parázva, meg se mertem szólítani, de aztán jó kapcsolat alakult ki közöttünk, nagyon közvetlen ember. Egészen elképesztő figurája a magyar zenei életnek. Nem akart beleszólni semmibe, nyilvánvaló, hogy a szövegre háklis volt, vagy a kiejtésre, hogy az mindig pontos és hiteles legyen, de nagyon élvezte, hogy ott lehet és elégedett volt azzal amit látott.

-          Látjuk még a Made in Hungáriát idén?

-          Igen, ősszel még lesz néhány előadás, ahova szeretettel várunk mindenkit.

 

Juhászbori


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport