TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Peti vagyok Magyarországról - Szuperhősnő született

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.02.17.
 Vasárnap
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 21. 09:11     


Peti vagyok Magyarországról - Szuperhősnő született
A szuperhősnő fél kézzel állította meg a kamiont

Reggel hat. Stephanie, az ötéves kislány édesdeden aludta az igazak álmát. Édesanyja ekkor már rég talpon volt, sürgött-forgott a konyhában, hogy mindhármuknak (apa, anya és a kis Stephanie) finom reggelit készítsen.

 

Clint még nem reggelizik, ő szopizik. Oviba sem jár. Még kisfiú. Alig pár hónapos. Viszont Steffie - ahogy apa hívja –, már nagy lány. Ezért nem is nyavalyog azon, hogy egy ideje már apa kíséri el az oviba. Délután úgyis anya megy érte Clint-tel együtt.

 

Ezen a reggelen is anya csilingelő hangjára ébredt, mint mindig. Érezte a friss kakaó édes illatát is, mint rendesen. De ma reggel valami más volt. Most nem a megszokott pónis-hercegnőset álmodta. Álmában szuper ereje volt. Maga sem emlékezett többre, de jól eső bizsergés fogta el. Különös melegséget érzett apró kis tenyereiben.

 

Mosolygósan kacsintott be a napocska a rózsaszín függöny rojtjai alatt. Steffie kérte anyut, hogy olyanra csinálja, ami alól ki tud kukucskálni, ha Chilli ugat. Ki is pattant baldachinos ágyikójából, mert hallotta, hogy a kutyus sipítozik. Odaugrott hát az ablakhoz, és meglepődve tapasztalta, hogy Chilli nem a hátsó felét mutatja neki, és nem a szomszéd macskának produkálja magát, hanem vele szemben ül a füvön, és félre billentett fejjel, fürkészve mered kis gazdájára. A farkát csóválja, úgyhogy biztosan jó kedve van, csak valami furcsát álmodhatott ő is.

 

- Steffie drágám, hamar, hamar! Adj egy puszit, aztán indíts mosakodni! - hallatszott ismét anya csilingelése.

 

Gyors cuppanás, és iszkiri a fürdőbe. Apa fel sem nézett az újságjából, de megjegyezte, hogy elkapja majd a kis gézengúz hercegnőjét, s kérdőre vonja, az ő esetében ugyan miért spórol a puszikkal. Közben anya az asztalra tette az ínycsiklandozó omlettet, és kitöltötte a teát, kávét, kakaót. Kinek-kinek amit szeret.

 

Ezalatt Steffie épp arcocskáját mosta pici kezeivel. - Furcsa! - gondolta - Máskor melegebb a víz. De ennek sem tulajdonított komolyabb jelentőséget.

 

Mire felvette ruhácskáját, amit anya mindig gondosan kikészített neki, apa már a pirítósnál tartott. Már épp nyitotta volna a száját, hogy az elsikkasztott puszik felől érdeklődjön, mikor Steffie csillogó arcocskáján boldog mosoly terült szét, és a nyakába ugrott. Millió szám kapta a puszikat.

 

- Végre, hogy letetted az újságot, apa! Azon keresztül sehogy sem lehet puszit adni!

 

Apró kis kezecskéit apa tenyerében nyugtatta. Apa büszke volt a kislányára. Ő a szeme fénye. Ahogy elmerült az apró ember tekintetében, egyszerre érezte, hogy a kislány keze mintha melegebb lenne, és látta, hogy szemei a szokottnál is jobban csillognak.

 

- Mondd, Steffie, jól érzed magad?

- Igen! Beee!!! - azzal pimaszul nyelvet öltött, és lehuppant a székére.

- Drágám, nézd meg Steffie-t, lehet, hogy lázas! - mondta apa anyának, aki épp Clint szobájából lépett ki.

- Csendesebben, hékás, a kicsi még szundizik! - suttogta - Na nézzem a buksid, Kincsem! - azzal ajkát aggódva a kislány homlokához nyomta - Itt kérem, minden rendben. Tessék szépen reggelizni, aztán irány a dolgozóba! - mondta most már nyugodt mosollyal.

 

Amint jól belakmározott, és apa is végzett, szépen felvette a kis utcai kabátkáját, lábát cipőjébe dugta, pracliját pedig apa kezébe.

- Indulhatunk! - adta ki a vezényszót. Azzal elköszöntek anyától, és kiléptek az utcára. A kertből Chilli még mindig furcsán meredt rá, és nyüszögött. Visszaszaladt hát, és az alacsony kerítés fehér lécei között megsimogatta a border collie-t, aki most már vidáman csaholva ujjongott. - Jó legyél, és vigyázz anyára meg Clint-re! Apát csak bízd rám! - azzal visszalépett apa mellé, megfogta a kezét, és útnak indultak az ovi felé.

 

Ezalatt innen alig pár száz méterre egy Rönóprémiumnyergesvontatóból és Denniszonszkellitrélerfélpótkocsiból álló járműszerelvény dübörög célja felé. Volánjánál a mit sem sejtő megélhetési gépkocsivezetővel. Lágyan ordíttatja az épp aktuális kedvencét a rádióból, s mivel - tőle szokatlan módon - enyhe késésben van, rá-rásegít az egyébként jól funkcionáló automata váltó működésére manuálisan. Elvégre az idő pénz, a fordulatszám pedig kell. Reflexei élesebbek, mint a legélesebb izék. Sasszemnapszemcsije az arcán, s mivel nem kis kiterjedésű felületről beszélünk, bizony bőven el is fér rajta. Profinak érzi magát. Nem is ok nélkül: az utcában bizonyosan nincs nála nagyobb szakértője a gépkocsivezetés művészetének, tekintettel arra, hogy igencsak kihalt még a környék.

 

Egyszer csak megpillant egy épp sárgára váltó közlekedési lámpát, ami egy gyalogátkelőhelyet hivatott védeni. Jobb oldalt egy férfi, aki a telefonját bűvöli, kezében kislánya kezével. - Gépháznak állj! - gondolja, s elveszi lábát a gázról. Használja a motorféket, tudja, mit csinál. A lámpa már piros, a gyalogosok elindultak. A férfi teljesen bele van merülve a telefonjába. Fel sem néz. A gépkocsivezető lába már a féken, de mivel úgy véli, hamarosan átérnek, sőt a lámpa is menten zöldre vált, csak jól meglassítja, de nem állítja meg a járművet, hogy könnyebben tudjon újra nekifeszülni a súlynak. Óvatosan gurítja egyre-egyre közelebb...

 

Steffie szereti hallgatni, ahogy a lámpa csipog, ha szabad jelzést ad. Apa persze megint nem figyel, dehát ő majd vigyáz rá. Már félúton járnak a zebrán, mikor a kislány fülét oda nem illő nyikorgás üti meg. Odakapja a fejét, és hát egy kamion gurul feléjük! Apa nem figyel! Bal keze egyre melegebb! Hirtelen kitárt tenyerét a kamion felé tolja. És ebben a pillanatban: BUMM!!! NYIKK-NYIKK!!! A kamion olyan hihetetlen hirtelenséggel torpan meg, mintha valami láthatatlan erőtérbe ütközött volna. Steffie arcára döbbenet, felismerés és kitörő öröm ül ki. - Apa, apa, én állítottam meg!!!

 

Eközben a gépkocsivezető eljátssza a fülkében, hogy megrándul az ülésben, és azt sem tudja, mi történt, mialatt a hirtelen és szándékos fékezés után a szerelvény légrugói megfeszülnek, és mikor a kislány leereszti a kezét, felengedi a pedált, hogy a gépsárkány feszült izmai újra elernyedhessenek, persze ismét hangos nyekkenés kíséretében.

 

Apa a zajra és a kilábalásra kapja fel a fejét. Értetlenül áll az történtek előtt, míg fel nem fogja kislánya szavait, aki büszkén újságolja a dolgot. Apa a sofőr tekintetét keresi. Egymásra kacsintanak, aztán felkapja kislányát, és nevetve szaladnak tovább.

 

Hogy egy klasszikust idézzek:

 

"Csíny letudva."

/J. K. Rowling/

 

Nos, a vége az biztos így volt, az eleje csak valószínű.

 

GAPE


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport