TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Peti vagyok Magyarországról 2. - Rám gyulladt a Teszkó.

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.21.
 Vasárnap
Ma Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 07. 18. 15:42     


Peti vagyok Magyarországról 2. - Rám gyulladt a Teszkó.
Köztudomású, hogy túlélő alkat vagyok. Ma sem volt ez másképpen. Épp az aktuális heti bevásárló körutamon voltam a helyi hipermarketben, mikor is nemes egyszerűséggel rám gyulladt a Teszkó.

Köztudomású, hogy túlélő alkat vagyok. Ma sem volt ez másképpen. Épp az aktuális heti bevásárló körutamon voltam a helyi Teszkó hipermarketben, mikor is megtörtént a baj. Pont a teszkófia felpakolásán tüsténkedtem a pénztárgép futószalagjára, amikor eget rengető szirénazaj csapta meg a fülem. Hogy ne legyen pánik, úgy tettem, mint aki ügyet sem vet az egészre. Ám mivel nem sokkal ezelőtt leborotváltam a védjegyemül is szolgáló borostám, a nép bizonytalan volt kilétemet illetően.

És egyszer csak kitört a pánik. Egy operátor-kinézetű teszkó alkalmazott a halállal versenyt futva felrántotta a vészkijárat ajtaját, és kiparancsolt mindenkit az áruházból. Nyilván, hogy jó példával járjanak elöl, elsőként a többi teszkó alkalmazott vetette ki magát a szabadba. Árufeltöltők, igazgatók, takarítók, ügyfélszolgálatosok, pénztárosok hada tódult a kijárat felé. Némelyikük igyekezett nyugodt arckifejezést erőltetni magára, ám a többieken látszott, fejvesztve menekülnek az életükért. Csak egyvalaki volt kivétel. Az az indiai fiatalember, aki annál a pénztárnál dolgozott, ahová magam is álltam.

Utolsó erejével még igyekezett az előttem vásárló házaspár újonnan szerzett javait viharos sebességgel átjuttatni a kasszán. Bíztam benne, hogy még az én portékáimat is lesz szíves kimenekíteni, s nem válnak a tűz martalékává. Eddigre már a vásárlók is hanyatt-homlok menekültek. Pánik ült az arcokon. Kisgyerekek zokogtak, és jajveszékelve keresték szüleiket a forgatagban. Hangjuk már-már túlharsogta a szirénákat. A lámpák vibrálni kezdtek. A bevásárlókocsikból oxigénmaszkok robbantak az emberek arcába. Valahol a távolban keselyűk vijjogtak.

Én még mindig nyugodt voltam. Mikor odaléptem a kasszához, a fiatalember a szemembe nézett. Hirtelen csodálkozás, majd megnyugvás ült ki az arcára.

- Igen, én vagyok. Nyugalom. Nem lesz baj, amíg engem látsz.
- Úristen! Te lennél?
- Majdnem. Peti vagyok Magyarországról.

Épp elkezdte volna a káosz közepette az általam megvásárolni kívánt termékek lajstromba vételét, mikor is a csoportvezetője visszalépett az épületbe, s kiparancsolta őt is. Ilyenkor magyarul szoktam káromkodni. Nem használ, de jól esik, és nem bántok vele senkit. Rendkívül nagy sebességgel kiballagtam magam is az omladozó áruház megfeketedett csonkjai közül. Kinn tengerként hömpölygött a nép. Gondoltam, ha tényleg kigyulladt, legalább lesz mivel oltani. Sasszemnapszemüvegem™ rejteke mögé bújtam. Nem volt kedvem autogramokat osztogatni. A szalagon fog kiolvadni a jégkrémem, bakker!

Természetesen próbariadó volt. Hogy egy klasszikust idézzek:

"Tedd vagy ne tedd. De ne próbáld!"
/Yoda/

Mire mindenki visszatért az áruházba, én már rég a 27-es pénztárnál rostokoltam. Kijelenthetjük, hogy én hagytam el utoljára az áruházat, s én tértem vissza legelőször. Tehát legalaposabban én éltem túl a próbariadót. Nemhiába: acélból vagyok, meg vasból is.

 

Gape


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport