TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Minőség, megbízhatóság, szakértelem

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.21.
 Vasárnap
Ma Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 12. 03. 00:05     


Minőség, megbízhatóság, szakértelem
Manapság, ha a környékünkön fellelhető vállalkozásokat vesszük górcső alá, akkor két alapvető szempontból is megfigyelhetjük a működésüket: gazdasági és emberi oldalról. Ha gazdasági szempontból vizsgáljuk, azt tapasztaljuk, hogy a világ- és a magyar gazdasági helyzet alakulása miatt visszaesett a termelés, így nem igazán prosperálnak. Céljuk az életben maradás, de sokan tönkremennek. Ha az emberi oldaláról figyeljük meg őket, akkor azt lehet látni, hogy többnyire kényszervállalkozások jönnek létre, vagy pedig a mihamarabbi meggazdagodás a cél. Nincsenek piaci tervek. Pláne hosszútávra.

Manapság, ha a környékünkön fellelhető vállalkozásokat vesszük górcső alá, akkor két alapvető szempontból is megfigyelhetjük a működésüket: gazdasági és emberi oldalról.


Ha gazdasági szempontból vizsgáljuk, azt tapasztaljuk, hogy a világ- és a magyar gazdasági helyzet alakulása miatt visszaesett a termelés, így nem igazán prosperálnak. Céljuk az életben maradás, de sokan tönkremennek.
Ha az emberi oldaláról figyeljük meg őket, akkor azt lehet látni, hogy többnyire kényszervállalkozások jönnek létre, vagy pedig a mihamarabbi meggazdagodás a cél. Nincsenek piaci tervek. Pláne hosszútávra.


Amikor Nagy Bálinttal, a Quick 2000 Kft tulajdonos-ügyvezetőjével beszélgetek, ezeknek épp az ellenkezőjét tapasztalom. Nem csak, hogy koncepciója van, hanem hosszú távra tervez, nagy beruházásokról, fejlesztésekről beszél. Sokszor átgondolta, összegezte már, hogy mit vitt eddig véghez és mi az, ami még előtte áll.

 

- Köztudott, hogy a Quick 2000 Kft a város, sőt nem túlzás azt állítani, hogy a térség legdinamikusabban fejlődő cége. Vázoljuk fel, hogy mivel is foglalkoztok.
- Cégünket 1991 decemberében alapítottuk Tiszavasváriban. Műszaki tervezéssel, gépgyártással és technológiai szereléssel foglalkozunk, melyet elsősorban vegyipari, gyógyszeripari cégeknek végzünk. Speciális szakterületünkön gépészeti-, technológiai-gépészeti tervezéssel, üzemek tervezésével, egyedi berendezések, szerszámok gyártásával, valamint üzemek technológiai szerelésével foglalkozunk.


- A 21 év alatt volt-e mélypont, amikor rosszul ment, amikor úgy érezted, hogy nem jól csinálod?
- Nem. Mindig fejlődtünk, lassan, fokozatosan. 2001-ben már 6 alkalmazottam volt. Igen nagy tapasztalatú szakemberekre sikerült szert tennem, akik korábban az Alkaloida Vegyészeti Gyár karbantartásán dolgoztak: Nagy Sándor, Fekszi Sándor, Kiss Sándor, Pető Károly, Szombati Lajos, ők ma is a cég törzsét alkotják. Ekkor már olyan munkákra is vállalkoztunk, amelyhez minősítésre volt szükség. Céget csak akkor lehet minősíteni, ha műhellyel rendelkezik. Sokat keresgéltem, végül az Alkaloidában sikerült bérelnem egy kis műhelyt.
Aztán a fejlődés nem állt meg: évről-évre egyre több szerszámot, gépet, teherautót vásároltam, további műhelyeket, irodákat béreltem. Egyre komolyabb munkákra mertünk vállalkozni, egyszerre több cégnél és egy időben több munkát is nyertünk. Így tovább kellett bővíteni a kapacitást, újabb embereket kellett felvennem. 2004-ben sikerült megvásárolnom az Alkaloida komplett forgácsoló gépparkját, majd egy 600 m²-es műhely együttest.
Ma már tucatnyi forgácsoló géppel, AWI, AFI, CO hegesztőgépekkel, lemezhengerrel, CNC él hajlítóval, lemezvágó géppel, mindenféle felületmegmunkáló géppel rendelkezünk. Olyan berendezéseink is vannak, amelyekből a környéken igen kevés található: pl karusszel eszterga, orbitális automata hegesztőkép, vízzel vágó berendezés, üveg-gyöngy szórógép. És persze olyan szakembereim vannak, akik ezekkel igen jól tudnak bánni.


- A piackutatás kinek a feladata?
- A mi állandó és réginek mondható piacunk a hazai gyógyszergyárak, vegyipari gyárak, akikhez szívós munkával sikerült betörnünk, és igyekszünk maradéktalanul az ő elvárásaiknak megfelelni. 2002 közepétől fő profilunk egyre inkább egyedi berendezések gyártása felújítása, telepítése, melyek elsősorban ezeknek a vegyipari gyógyszeripari üzemek a megbízására készülnek.
Az a legfontosabb, hogy mindig olyan munkát végezzünk, hogy azzal meg legyenek elégedve és később is minket hívjanak vissza. Külföldre is gyártottunk berendezéseket, a német Heinen cég megrendelésére készítettünk saját fejlesztésű gyúró-granulálókat. 13 van belőle jelenleg a világ különböző pontjain, Amerikában, Kínában, Svájcban, Németországban, Malajziában és Koreában. Ez a cég, illetve a velük való kapcsolat sokat segített a fejlődésünkben, rengeteget tanultunk tőlük. Ők világszínvonalú gépeket vártak el, és nekünk ennek teljesítése eleinte komoly erőfeszítésbe került. Ma már természetes, hogy mindig mindenben a maximumot nyújtjuk. Igyekszem minden munkatársamból kihozni a legtöbbet.


- Van valami érdekes, különleges élmény a Quick 2000 Kft történetében, ami emlékezetes számodra?
Szemöldöke felszalad a homlokára, hosszan gondolkodik, majd mesélni kezd.
- Amikor a legelső gépet gyártottuk a németeknek, az emlékezetes marad, mert nagyon szoros volt a határidő, ugyanis ki kellett vinni a gépet Németországba egy nemzetközi kiállításra. Előtte Németországból eljött hozzánk a műszaki ellenőr, hogy megnézze, hogy áll a gép. De sajnos mi eléggé rosszul álltunk, kellett volna még másfél nap az összeszerelésre. Egész éjjel dolgoztunk, mert tudtuk, hogy másnap délben érkezik a német partner. A látogatás reggelén 8-kor lementem a műhelybe, ahol nagy volt a rendetlenség, a gép ott állt középen, néhány ajtaja a földön hevert szanaszét, kábelek lógtak ki belőle ahol csak lehetett. Az egyik ember reszelte, a másik fúrta, a harmadik-negyedik a kábelekkel próbált valamit kezdeni. Én pedig fogtam a fejem és kérdeztem a fiúkat, készen leszünk-e délre? Mondták, hogy persze, készen. Lementem 11 órakor is, és azt láttam, hogy nem sokat javult a helyzet. Fél óra múlva telefonáltak a portáról, hogy vendégem érkezett. Már azon törtem a fejem, hogy mit mondok majd a németnek, hogy fogom megmagyarázni a késést. Lementem a
 portára a vendég elé, kedvesen invitáltam, hogy igyunk az irodában egy kávét. De ő rögtön azt kérdezte, hol a gép? Hiába próbáltam volna húzni az időt, ő csak a gépet akarta látni. Nem volt mit tenni, bevittem a műhelybe. Beléptünk, és azt láttuk, hogy a fiúk ott állnak körben, a gép pedig középen ragyog! A német meglátta, körbejárta, megnézegette, majd azonnal telefonálni kezdett, mennyire „zérgút” minden. Rendkívül elégedett volt. Azóta is rejtély számomra, hogy a másfél napos munkát hogy tudták a fiúk megoldani pár óra alatt!


- Sosem hibáztál, hibáztatok?
- De. Volt már olyan, hogy valami elsőre nem jól sikerült. Másodikra sem. Harmadikra sem, de addig csináltuk, míg jó nem lett. A gépek, gyártósorok, amelyeket mi készítünk, mind egyediek. Nem olyanok, mint egy porszívó, vagy mosógép, amit be kell dugni a konnektorba, és már működik is. Volt, hogy ráfizettünk, de ha nem hozzuk helyre a hibát, elveszítettünk volna egy partnert. Azt nem szabad.


- Sokat autózol üzleti ügyekben?
- Igen, mert a munkáink nagy részét a környékünktől távol, leginkább Budapest környékén végezzük. Dolgozunk az EGIS-ben, a Chinoinban, a TEVA-ban, a Richternek, a Michelinnél, az Unilevernél, a LAVET-nél. De azért szerencsére az Alkaloidában is egyre több munkát kapunk.
- Idén januárban átadásra került egy új 1300 négyzetméteres gépgyártó üzemcsarnok, irodákkal, öltözőkkel, étkezővel, forgácsoló műhellyel, valamint egy 250 négyzetméteres raktárépület. Tehát az üzemi terület jelentősen megnőtt. Ez egyértelműen maga után vonta, hogy a dolgozói létszámot is növelni kellett?
- Igen, bizonyos területeket meg kellett erősíteni, így például a munka-előkészítő, tervező részleget, valamint a szakembergárda folyamatos fiatalítására is szükség van, a jövőre is gondolnunk kell. Jelenleg már 48 fő a cég dolgozói létszáma.


- Mire vagy a legbüszkébb?
- Természetesen az általunk létrehozott cégre vagyok a legbüszkébb. Tudom, hogy közhelynek hangzik, de családi háttér nélkül nem sikerült volna így semmi. A feleségem, Évike az első perctől kezdve folyamatosan biztosította az eredményes munkához szükséges hátteret, vele közösen értük el ezt az eredményt. A család ellátásán kívül a cégnél is komoly feladata van, ő a minőségbiztosítási rendszer vezetője. 2001 novemberében cégünk megszerezte az ISO 9001:2001 szabvány szerinti minősítést, az ezzel kapcsolatos teendőket azóta is ő irányítja.


- Mit vársz a jövőtől?
- Nincs mitől félnünk. A 2008 óta tartó Európát és Magyarországot is sújtó gazdasági válság ellenére évről-évre továbbfejlődünk, a város egyik legnyereségesebb cége vagyunk. Folyamatosan beruházunk, egyre korszerűbb és hatékonyabb berendezéseket vásárlunk.
Munkavállalóink szervezett továbbképzéseken, oktatásokon vesznek részt. Vezetőink mérnöki kamarai tagok. Mi annyiban különbözünk a többi hasonló tevékenységet folytató cégtől, hogy komplex munkát tudunk biztosítani megrendelőink számára. A tervezéstől a gyártáson és telepítésen keresztül az elektromos és műszeres szerelésig, az automatizálásig, számítógépes vezérlésig. A manapság szinte már nélkülözhetetlen műszerezéssel és automatizálással, illetve PLC vezérléssel együtt kínáljuk szolgáltatásainkat. Több profilból álló sikeres vállalkozásunkban legbüszkébbek a látványos, egyedi gépek gyártására és felújítására vagyunk.

 

Nagy Bálint 2010-ben megkapta a várostól a Kabay János Vállalkozói Díjat, amit olyan emberek kapnak, akik munkahelyek teremtésében, megtartásában kiemelkedő tevékenységet folytatnak, ezzel hozzájárulva Tiszavasvári gazdasági fejlődéséhez.

(X)


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport