TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Megalakult a Kárpát-medencei Családlánc

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.02.17.
 Vasárnap
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 05. 17. 08:49     


Megalakult a Kárpát-medencei Családlánc
A történelmi Magyarország szinte minden szegletéből érkezett másfél száz küldött

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Parlament delegációs termében látta el elsőként aláírásával a Kárpát-medencei Családlánc alapító okiratát.
A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve megalakította a Kárpát-medencei Családláncot, amelynek célja, hogy felkutassa és összefogja a határon túli magyarlakta területeken a családdal foglalkozó civil szervezeteket.

„A jól működő európai egységhez nem csupán olajozottan működő régiók és nemzetek szükségesek, de mindenekelőtt egészséges családok” – jelentette ki Kövér László az Országgyűlés elnöke, az alapító okirat aláírását megelőzően a Parlamentben.
A 2012. május 11-én megtartott Kárpát-medencei Magyar Családkongresszus alakuló ülésén a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által kezdeményezett Családláncban résztvevő magyar családszervezetek a következő Nyilatkozatot fogadták el:
Mi, aláírók családjaink és gyermekeink jövőjéért felelősséget érezve, osztozva anyanyelvünk és kultúránk megtartásának és ápolásának kötelezettségében, a mai napon az alábbiak szerint döntöttünk: Okiratba kívánjuk foglalni annak szükségét, hogy az aláíró szervezetek a jövőben Családláncot alkossanak. A Családlánc azokat a magyar családszervezeteket foglalja magába, amelyek elfogadják a következőkben összefoglalt és vállalt feladatokat:
1. Pártpolitikai viszonyoktól és vallási felekezetektől függetlenül mindazon civil szervezetek felkutatása és megszólítása, amelyeknek célja a magzat-, anya-, család- és gyermekvédelem, valamint a házasság tisztelete és a gyermekvállalás elősegítése.
2. A Családlánc vállalt feladata a családvédelem, így az ezzel járó kárpát-medencei szintű érdekvédelmi tevékenység is. Ennek megfelelően – szakmai háttérre és az érintett országokban működő, a Családláncban részt vevő szervezetekre építve ¬– megszervezi és kiépíti a térség államai felé az e célt szolgáló kommunikációs kapcsolatokat. Fontos a régiók tapasztalatcseréje.
3. A nemzeti tudat erősítése és az összetartozás érzésének növelése, ennek eszköze lehet a magyar állampolgárság felvétele is.
4. Tiszteletben tartva más nemzetek népük identitását óvó és építő munkálkodását, a Családlánc feladatának tekinti a magyar anyanyelv és kultúra ápolását, és értéknek tartja a nemzet történetének minél alaposabb megismertetését az ifjúsággal.
5. A Családlánc vállalt feladatainak szolgálatához szükséges egy honlap készítése és üzemeltetése. A célok közvéleménnyel történő megismertetésének egyértelmű eszköze a média, ezért mind régiós, mind nemzeti, mind pedig európai szinten kapcsolatot kell tartani a médiával.
6. A Családláncban részt vevő szervezetek egymással kapcsolatokat építenek ki, és együttműködnek helyi szinten is. Az együttműködés konkrét formáit a több szervezet által létrehozott közös találkozók, projektek és képzések testesítik meg. Cél a családdal is foglalkozó nyugati magyar szervezetek felkutatása, az együttműködésbe bevonása is.

Az alapító okiratot aláírták felvidéki, délvidéki, erdélyi, valamint kárpátaljai civil szervezetek képviselői is.
A megalakult Családlánchoz a Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete is csatlakozott. Az Egyesület célja ezzel, hogy szorosabb együttműködést alakítson ki a közelben lévő határon túli civil szervezetekkel.


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport