TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Hiteltől nyomorítva

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.21.
 Vasárnap
Ma Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 10. 11. 12:31     


Hiteltől nyomorítva
Kimondták mindketten, gyakorlatilag egyszerre: LAKÁS KELL, NINCS MESE!

A történetem egy olyan valakiről szól, aki hallotta valakitől, hogy ez ma Magyarországon megeshet… és lám, meg bizony!

Történt egyszer, hogy a Lány és a Fiú megismerkedtek egy borgőzös éjszakán. Mindketten tudták, hogy kölcsönös vonzalmuk több, mint amennyit az alkohol okozta rózsaszín köd előidézhet, ezért nagyon hamar, értsd: 3 hónap eldöntötték: itt bizony lakodalom lesz, hét országra szóló....

 

Elhatározásukat tett követte: családtagjaikkal, ismerőseikkel együtt elvonultak a pántos emberhez, aki és ország-világ előtt kijelentették: Ők aztán innentől kezdve holtodiglan-holtomiglan.....majd reggelig mulattak, táncoltak, pénzt kerestek. innentől kezdve Ők már nem a Fiú és a Lány voltak, hanem a LakásravágyóPár.

A nagy ramazurit követték a szürke, dolgos hétköznapok. Egyre jobban rádöbbentek arra, hogy Margit néni 1 szoba+konyhás (al)bérleménye, ahol eddig húzták meg magukat, bizony szűkös lesz világrengető terveik megvalósításához.

Kimondták mindketten, gyakorlatilag egyszerre: LAKÁS KELL, NINCS MESE!

Otthon, esténként, valamelyikük céges laptopján, mobil internet használatával keresgélik álmaik otthonát, mert Margit néni kijelentette: "Internyet? Az meg mi a rosseb? Na, ide nem fog húzni se TÉKOM, se a JUPISZÍ semmilyen tyúkbelet, nekem elég, ha a tévén begyön a Korda Gyuri, ( jaj, de szép ember az ), meg a Lakodalom Lajos, vagy hogy is híjják...."


Ahogy böngészik a kimagasló kínálatot, egyszerre csillan fel a szemük, és néznek egymásra sokat sejtetően: "HEURÉKA!!! Ez lesz az!" Megtalálták álmaik netovábbját: 50 négyzetméteres 1+2 fél szobás lakás, jó helyen, jó tömegközlekedéssel...a legfrankóbb....lenne, ha lenne rá pénzük....

Rögvest másnap pitymallatkor a LakásravágyóPár feltelefonálta a LakásátEladniVágyó emberkét, megbeszéltek egy időpontot, amikor is megtekinthetik a nagyon vágyott jövendő otthont. Legott elindultak, belépve a honba, ámultak-bámultak..."Ilyen is van? Ekkora lakás?"

Már elkezdték a maguk szája ízére szépíteni : "Te Józsi, figyelj, azt a karnist ki kell majd dobni", meg hogy "Erikám, ez a fotel nem kell nekünk, mehet a lecsóba....", mire a gazdi, a LakásátEladniVágyó diszkrét köhécselés után jelezte, hogy előbb tán alkudjanak meg a kecóra, majd aztán verjék ki a falakat, miegyebeket.

Íziben megkötötték a boltot, napok múlva elvonultak egy ügyvédhez, aki néhány tízezer fabatkáért nyélbe is ütötte a boltot. Ezen papírral felvértezve a LakásravágyóPár hazavonult Margit-nénihez, gondolkodni. Vajh, miből is vegyék meg ezt a kéglit?

 

A menyecsketáncból befolyt összegből azonnal visszafizették azt a hitelt, amit a szüleik vettek fel a lagzira: "Há', nehogy mán hitellel kezdjék ezek a gyerekek az életüket....majd mink felvegyük, oszt apródonként visszafizessük..." Szegények, nem voltak azzal tisztában, hogy mire "apródonként" visszafizetik, a visszafizetett teljes összegből a gyerekeik fejenként 2-2 hasonló színvonalú lagzit csaphatnának, amúgy hetedhét országra szólót. Sebaj, tudták ezt a gyerekek, és ekként kezdték lagzi utáni életüket: bevonultak a kegyesen lagzi-hitelt adó Bankba, a hitelfelvevőkkel együtt, jelezték, hogy előtörlesztenék a teljes összeget, amit meg is tehettek, jónéhány 10.000 fabatka sarc megfizetése után.

 

Elvonultak egy Mekibe, jóllaktak, és gondolkodtak, mi legyen...A Mekiből kifelé tekintgetve egyikük észrevette az egyik jóságos Bank hirdetését : "állami kamattámogatásos lakáshitel". Ebből 1 szó ragadt meg igazán a memóriáért felelős agyféltekéjükben: a támogatás. Ez tuti jó, az Állambácsi segít a fiataloknak... nosza, menjünk be egy jóságos Bankba, kérdezzük meg. Elhatározásukat tett követte. Bementek.

Ott megértően bólogattak : " hát persze, megadjuk, csak hozzanak be néhány papírt, nem nagy ügy, apróságok....", meg hogy " szoc-politikát? azt nem adhatunk csak új kecóhoz....", majd végül "az állami kamattámogatás?Hát persze, csak kell még egy papír!"

Miféle még egy, a már bekért 146 db különféle irathoz? Á, semmiség, csak a LakásátEladniVágyó nyilatkozzon már ugyan magányokiratilag, hogy Ő biza a jelen lakását eladván 1 éven belül másikat vesz magának! Hát, a LakásravágyóPár visszakullogott a LakásátEladniVágyó emberkéhez, aki megértően fogadta őket, és hajlandó volt az Ő számlájuk terhére megalkottatni a fenn jelzett okiratot. Ő már tudott valamit, amit a LakásravágyóPár még nem...

 

A LakásravágyóPár végül kicsivel több, mint 150 db aláírt, lepecsételt dokumentummal igazolta a Bank felé, hogy effektíve jól keresnek, nincs hitelük, sőt, felajánlották, hogy nemfizetés esetén vihetik a szülők-nagyszülők-szomszédok lakását is, majd végül beköltöztek a hosszútávra, 25 uszkve 30 évre Banktól albérletbe kivett, vadiúj kecójukba, érzékeny búcsút rebegve Margit néninek.

Teltek-múltak a hónapok, és bekapcsolódik történetünkbe a NAV (gyengébbek kedvéért régi nevén az APEH ). A fent említett kamattámogatásos hitelt ugyanis jelen állás szerint csak akkor adja az Állambácsi, ha a LakásátEladniVágyó emberünk valóban vásárol is kecót az eladás utáni 1 évben.
Mivel a Banknak nincs lehetősége eme fegyvertényt ellenőriznie, ezért a NAV (régi nevén APEH) kapta meg ezt a kimagasló feladatot.

 

Nézzük csak: ül otthon a NAV (régi nevén APEH), a kisszobában, otthonkában, fejkendővel, kávé, cigi enegriaital bekészítve, modern világ, (távmunka van, ócsóbb otthonról dolgoztatni a droidokat). Bámulja a monitorját, és egyszer csak felvillan a szörnyűség: LakásátEladniVágyó emberünk, ígéretével ellentétben nem vásárolt magának kecót, a gazember...

 

A NAV (régi nevén APEH) mit tesz ? A LakásravágyóPár-t adócsalással vádolja meg, és visszaköveteli a kamattámogatást. Miért is? Mert szegény ember az, ki ígérni sem tud, ugyebár... Megbüntetik őket azért, hogy egy tőlük teljesen független esemény nem következik be.... Ki van ez találva emberek, de nagyon....

 

Olyan lehet ez, mint amikor a NAV (régi nevén APEH ) 2 droidja elment egy proktológushoz, tudják, ez az a doki, aki azon a nyíláson matat befelé, ahonnan normál üzemmenet szerint kifelé jönnek a dolgok... szóval, elmentek oda, a 2 közül az egyik hagyta, hogy megvizsgálják, majd miután a fránya doki nem adott nyugtát, jól megbüntették...

 

Üzenem a NAV-nak (régi nevén APEH ), hogy van egy ismerősöm, aki ismer valakit, akinek van egy boncmester ismerőse. Az se szokott nyugtát adni a munkája elvégzése után....teszteljék le... egyesével, az összes NAV (gyengébbek kedvéért régi nevén APEH ) droid.

 

Reznek Csaba


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport