TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Fidesz-Jobbik vita

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.22.
 Hétfő
Ma Csilla napja van.
Holnap Béla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 08. 09. 09:48     


Fidesz-Jobbik vita
Palló Sándor szerint legutóbbi cikkünkben nem a valóságot írtuk

Palló Sándor megkereste lapunkat, hogy helyesbíteni kíván a korábban „Tiszavasvári változások két szemszögből” című cikkünkben a vele készült interjú egyes részein, mert az ott leírt dolgok rá nézve degradálóak. Lapunk természetesen lehetőséget ad bárkinek hozzászólásra, akinek véleménye van a témával kapcsolatban. Egyetlen feltétel, hogy kulturáltan fogalmazzon.

 

-          Tehát mi volt a baj a múltkori cikkel?

-          Mindössze annyi, hogy abból csak az jött le, hogy a frakció azért alakult, hogy én alpolgármester lehessek. Pedig ez huszadrangú kérdés. Ez a frakció azért alakult, mert mostanra mi úgy láttuk, hogy a város kilátástalan helyzetbe került, az önkormányzat munkája teljesen leállt, ellehetetlenült. És ezen kell változtatnunk. A legnagyobb probléma az volt, hogy sorozatosan határozatképtelenek voltak a képviselő testületi ülések, és érdektelenségbe fulladtak. Ez általánossá vált az utóbbi időben. Nem akarok itt és most minősíteni senkit, de azt tapasztaltam például, hogy a népjóléti bizottsági ülésen ketten ott voltunk, és hiába vártuk a másik három tagot, nem jöttek. De ilyen a testületi ülésen is sokszor előfordult. Olyan is előfordult, hogy telefonáltak hétfőn délelőtt 11-kor, hogy kedden délután rendkívüli testületi ülés. Ilyen nem egyszer, hanem sorozatban, minden héten előfordult. De a legvadabb az volt, hogy az egyik csütörtökön elmaradt a testületi ülés, és csütörtök délután telefonálnak, hogy péntek reggel 9-kor mégis lesz. Ezen az ülésen „A víziközmű vagyon jövője” volt a téma, és amikor kérdeztem, hogy most mért kell ilyen hirtelen péntek reggel összeülnünk emiatt, akkor közölték, hogy mert szombaton, vagyis holnap van a határidő. Na, most akinek munkahelye van, az nem tudja azt megtenni, hogy egyik pillanatról a másikra így variálja a teendőit. Kérdem én, hogy ezt például mért nem lehetett két hónappal azelőtt megtárgyalni, mért kapkodva, az utolsó pillanatban?

-          Mert ilyen kérdésekben hogyan kellene ennek működnie? Mitől függ az, hogy mikor, miről tárgyal a testület?

-          A Hivatal dolga az, hogy előkészítse az előterjesztéseket. Az erre megfelelő embernek tudnia kell, hogy mi az, ami határidős és sürgősen elő kell venni, mi az, ami még ráér. De egy ilyen kérdésben, mint például a „víziközmű vagyon sorsa”, ami hosszú távon meghatározza a város jövőjét, ne az utolsó pillanatban kelljen felkészületlenül döntenünk. Van ugyan egy ülésterv, amit a testület határoz meg, de az csak egy váz, és mindössze 20 százaléka a napirendi pontoknak. Tehát itt gyakorlatilag fejetlenség van. Változtatni kell az ügyrenden és az SZMSZ-en is. Az is a vezetés felelőssége, hogy olyan konstrukciót, olyan szervezeti és működési rendet hozzon létre, ami biztosítja, hogy megjelennek a képviselők. A vezetés dolga kérdőre vonni azt, aki nem jár rendesen az ülésekre, feltenni neki a kérdést, hogy egyáltalán akar-e lenni képviselő. Vagy akar-e lenni külső szakértő lenni? És ha nem akar, akkor le kell váltani és mást választani helyette, de az nem mehet, hogy sorozatosan határozatképtelenek vagyunk.

-          És mi volt a baj Császár Józseffel?

-          Mi úgy láttuk, hogy a polgármester nem dönt nélküle. Mi azt szerettük volna, ha a polgármester elfogadja az ajánlatunkat, őt meneszti, és együtt fejezzük be a ciklust. Azon a napon, július 26-án, csütörtökön, amikor bejelentettük a frakció alakulását, és nem szavaztuk meg költségvetési módosítást, akkor csak azért nem szavaztuk meg, hogy rábírjuk a polgármestert, hogy minél gyorsabban egyeztessen velünk. Akkor kiküldött mindenkit, és kérdezte, hogy mit akarunk. Mi elmondtuk, és azzal kezdtük, hogy őt nem akarjuk megbuktatni, mert nem látjuk reménytelennek azt, hogy ő a város érdekében tud váltani. De jelenleg a Császár József személyével egy olyan szélsőséges hangvétel, és politikai nyomulás folyik a városban, amivel gyakorlatilag a jobbik karanténjába van zárva a város. Ezzel szemben létfontosságú lenne, hogy a kormányzat felé élő kapcsolatok legyenek. Már akkor kérdezte a polgármester, hogy kit javaslunk Császár József helyett. Mi pedig elmondtuk, hogy még nem beszéltünk erről. Persze lehet modellezni, hogy jobbikos, fideszes, vagy független legyen-e az alpolgármester. De az a kérdés, hogy ő mit akar elérni? Mert a városnak az lenne a legjobb, ha kinyílna, és meglenne a kapcsolódása a kormányzat felé. Ez egy politikai kurzusváltás lenne, vagyis a körbeárkolt város helyett, – amelyik ellenséges, és harcol és védekezik - egy olyan város legyen, amelyik be van integrálódva a környezetébe. Ehhez az kell, hogy váltsunk. Ekkor a polgármester megkérdezte, hogy én tudnék-e vele dolgozni. Én pedig azt mondtam, hogy ha te képes vagy arra, hogy ezeket meglépd, akkor igen. Remekül elbeszélgettünk vagy másfél órát, majd hétfőn a frakció tagjaival végig elemeztünk egyenként mindenkit, hogy kit kellene javasolni alpolgármesternek, és a végén az a javaslat született, hogy én legyek az. Következő napon, kedden teljesen rendben volt minden, amit mondtunk, csak egy dolog nem volt rendben, hogy Császár még maradjon egy hónapig. Mi pedig azt mondtuk, hogy ezt a lebegtetett helyzetet nem szabad megtartani, mert akkor szeptemberig működésképtelen lesz az önkormányzat, állandóan menni fog az áskálódás, valamint az egész megállapodás veszélybe kerülhet. Szerdán pedig az történt, hogy a polgármester felhívta Karakó Lászlót (nem minket), hogy Bakné Répási Ágnest fogja beterjeszteni. És így is történt. Akkor mi úgy éreztük, hogy meghazudtol bennünket, nem vesz komolyan minket, és azt sem, amiket megígért nekünk. És akkor mi azt mondtuk, hogy így nincs értelme az egésznek, mert ha most megtette, akkor bármikor megteszi ezt velünk, ezért feloszlattuk a testületet. Tehát pontosan így zajlottak az események.

 

Kíváncsian várjuk olvasóink véleményét, hozzászólásait az info@tiszavasvari-hirhatar.hu vagy a juhaszbori65@gmail.com email címekre.

 


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport