TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Éhen halt egy kisfiú

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.22.
 Hétfő
Ma Csilla napja van.
Holnap Béla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 04. 19. 09:14     


Éhen halt egy kisfiú
Luxusvilla, jómód, gyermekáldás, öröm….halálra éheztetett kisfiú.

Emberölés alapos gyanúja miatt nyomoz a rendőrség abban az agárdi ügyben, amelyben egy másfél éves kisfiú lelte halálát, mert a szülők az eddigi információk szerint szilárd étel helyett fényevéssel táplálták gyermeküket, aki korához képest borzalmas fizikai állapotban volt, alig érte el az öt kilogrammot.

 

A luxusvillában élő család a kisgyermek születését követően nem kívánta igénybe venni az ingyenes szociális ellátást, tértivevényes levélben tájékoztatták a védőnői szolgálatot, hogy nem kérnek belőlük és nem engedik őket a kisfiú közelébe.

 

A 49/2004. (V. 21.) ESzCsM rendelet a területi védőnői ellátásról egyértelműen megfogalmazza, hogy ma Magyarországon nem választható szabadon a védőnő személye. Amennyiben egy család elutasítja a hivatalból eljáró szociális segítségnyújtásra szakosodott személyt, azt haladéktalanul jelezni kell az illetékes szakszolgálat felé. Jelen ügyben ezt meg is tette a védőnő, ugyanakkor a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a családvédelmi szolgálat vezetője nem emlékszik ilyen jelzésre. A rendőrség mindenesetre lefoglalta a védőnő által benyújtott bizonyítékokat további vizsgálódás céljából.

 

Az eset nem egyedi, nem is igazán kirívó. Nap, mint nap halnak meg védtelen kisgyermekek szülői felelőtlenség miatt. A szociális törvénykezésnek mégis sokkal fontosabb, hogy az örökbe fogadni kívánó szülők tanfolyamot végezzenek, többlépcsős pszichológiai vizsgálaton essenek át, minden ésszerű és ésszerűtlen elvárásnak eleget tegyenek, mert az nem elég, hogy egy árva lélek családban, szeretetben, gondoskodásban nőhessen fel. A tizenévesen megesett leányanyát senki nem kötelezi pszichológiai alkalmassági vizsgálatra, sem gyermeknevelési, gyermekgondozási tanfolyam elvégzésére. A sokadik gyermekét világra hozó asszony esetében sem kutakodik senki, hogy vajon minden létfeltételt biztosít-e majd az új kis jövevény testi-lelki-szellemi fejlődéséhez. S valljuk be, a kormány sem tart tükröt önnön magának, amikor létminimum alá kényszerít milliókat az átgondolatlan, szakmaiatlan törvénykezés következtében, melynek munkanélküliség, elszegényedés, éhezés, betegség, alkoholizmus, depresszió, öngyilkosság, gyilkosság a vége sok esetben.

 

Magyarországon ma százezrek betegednek bele abba, hogy nem lehet gyermekük, nem gondoskodhatnak egy szeretetre szoruló emberi lényről, nem alkothatnak teljes családot, mert a jogalkotás másként vélekedik erről a kérdésről. A törvényhozók garanciát akarnak, pedig azok valójában nincsenek.

 

(A kép illusztráció)

Siteri Éva


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport