TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Dr. Rojkó László képviselő nyilatkozata

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.02.17.
 Vasárnap
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 23. 16:13     


Dr. Rojkó László képviselő nyilatkozata
A Tiszavasvári Hírhatár facebook oldalára érkezett a Tiszavasvári Valóság facebook oldal üzenete, melyben Rojkó László képviselő nyilatkozatot tesz a november 17-i testületi ülésen történtekről.

Dr. Rojkó László nyilatkozata a november 17-i testületi ülésről.

 

Az önkormányzati választást követő alakuló ülésünkön megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a helyi ellenzéki képviselők a város érdekeit figyelmen kívül hagyva, képviselői esküjükben foglaltakról elfeledkezve nem fogadtak el számos olyan előterjesztést, amely Tiszavasvári jövője, fejlődése, kiegyensúlyozott működése érdekében elengedhetetlen lenne. Sajnálattal tapasztaltam, hogy Szőke Zoltán képviselő úrnak, a Fidesz frakció vezetőjének az egyértelmű utasításait követték frakciótársai, amikor - pártpolitikai érdekek miatt- tartózkodtak a költségvetési rendelet elfogadásától, veszélyeztetve ezzel az Önkormányzat mindennapi munkáját!

 

A város érdekeit szem előtt tartva hívta össze Dr. Fülöp Erik polgármester egy kötetlen egyeztetésre a képviselő testület tagjait 2014. november 17. napjára. A megbeszélésen ismét megdöbbenve tapasztaltam, hogy néhány ellenzéki képviselő segítő szándéka ellenére, Szőke Zoltán képviselő úr javaslatainkat meg sem hallgatta, arra irányuló kérdéseinkre, hogy hogyan tudna Tiszavasvári érdekében, politikától függetlenül együttműködni a testület, választ sem adott. Egyértelmű volt mindnyájunk számára, hogy Szőke képviselő úr célja a testület működését lehetetlen helyzetbe hozva veszélyeztetni a város biztonságát, stabilitását.

 

Én képviselőként esküt tettem arra, hogy minden esetben csak és kizárólag Tiszavasvári érdekét fogom szem előtt tartani. Kérdőre vontam Szőke képviselő urat, emlékeztettem, hogy viselkedésével képviselői esküjét szegi meg és magatartásával a tiszavasvári választópolgárokat hazudtolja meg. A személyemet ért sorozatos provokáció és inzultus hatására utasítottam rendre képviselő urat és kértem, hogy tartózkodjon minden politikai megnyilvánulástól. Habitusomból adódóan, hirtelen reakciómmal, ha esetleg bárkit megbánthattam volna, akkor ezért elnézést kérek.

 

A választópolgárok akaratából lettünk képviselők, ezért minden döntésünkkel, cselekedetünkkel a tiszavasvári emberek felhatalmazása érdekében a város javát kell szolgálnunk! Egyetlen személyes konfliktus sem lehet kifogás arra, hogy valaki távol maradjon a testületi ülésekről! Azzal, hogy az ellenzéki képviselők távolmaradtak a 2014. november 19. napjára meghirdetett testületi üléstől, a testület határozatképtelenségével hatalmas károkat okoztak. Pedig a testületnek haladéktalanul döntenie kellett volna számos életbevágóan fontos ügyben, többek között a 450 milliós város rehabilitációs pályázat megvalósításával kapcsolatban. Minden –döntés nélkül eltelt- nap, újabb késlekedés, a pályázat megvalósítását veszélyezteti. Azé a pályázatét, melyet Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő is többször hangoztatott az önkormányzati választásokat megelőzően, hogy mennyire fontos településünk további fejlődése érdekében. Az előző ciklusban városvezetésünk rengeteg munkát fordított arra, hogy sikeres pályázattal, jelentős forráshoz juthassunk. Most a megvalósítás kapujában senkinek nincs joga ahhoz, és senkinek nem lehet érdeke, hogy ezt, a városunk életében egyedülálló lehetőséget Tiszavasvári elszalassza!

 

Javaslom a tisztelt ellenzéki képviselő uraknak és hölgyeknek, hogy a város zavartalan működése érdekében hagyják a pártpolitikát a város határain kívül. Minden döntésük előtt jusson eszükbe képviselői esküjük, melyben megfogadták, hogy „képviselői tisztségükből eredő feladataikat Tiszavasvári fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítik”.

 

Esküjükhöz mérten teljesítsék képviselői tisztségükből eredő kötelezettségeiket és jelenjenek meg a testületi üléseken, döntéseiket pedig Tiszavasváriért, az itt élő emberek érdekében hozzák meg!

 

Kérem a testület ellenzéki tagjait, hogy emelkedjenek felül párpolitikai vagy egyéni érdekeiken. Mi elfogadtuk a tiszavasvári választók októberben kinyilvánított akaratát, és késlekedés nélkül szeretnénk megkezdeni a közös, konstruktív munkát. Együtt, a tisztesség útján!

 

Dr. Rojkó László képviselő


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport