TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Bordour naplója 4. - Gyönyör a személygépkocsiban

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.21.
 Vasárnap
Ma Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 04. 25. 14:59     


Bordour naplója 4. - Gyönyör a személygépkocsiban
Régi álmom vált valóra, miszerint olyan járművel közlekedhettem az autópályán, ami önerejéből képes a 90km/h feletti sebességtartományban haladni. Személygépkocsival!!!!

Kedves barátaim! 
Nagyon sok idő telt el vágyakozással az életemből. Most végre kicsattanok az örömtől, ugyanis boldog tulajdonosa lehettem egy élethelyzetnek, amelyre már hosszú évek óta fáj a fogam. 
Régi álmom vált valóra, miszerint olyan járművel közlekedhettem az autópályán, ami önerejéből képes a 90km/h feletti sebességtartományban haladni. Személygépkocsival!!!!


Éltem a lehetőséggel és szinte egyből, kb. 10 km. megtétele után, már 95km/h –n volt a mutató! Ezt tartottam is hazáig, ami ugye Gödöllő – Polgár viszonylatban is kb. 150 km.
Mikor utolértem az első kamiont, besoroltam a belső sávba és gond nélkül megelőztem. Ettől bátorságra kaptam, és előre megfontolt szándékkal itt maradtam, ebben a sávban. Aztán jött a következő. Ezzel is aránylag hamar végeztem. A többi már ment rutinból. Az utolért teherautókat 1-2 perc alatt kielőztem. Ekkor vettem észre, milyen sikerem van. A mögöttem haladó, már megszámlálhatatlan személygépkocsi, hangos dudálással és fényszóró villogtatással gratulált és buzdított a további bravúros manőverekhez. Némelyikük ügyesen jobbról mellém jött. Felvette az én tempómat és egyik kezének középső ujját függőlegesen felfelé tartva mutatta, hogy nagyra értékeli rutinomat! Büszkeséggel telítődött lelkem legnagyobb elismerése az volt, mikor az egyik szintén jobbról mellém érkező útitársam, jobb kezének mutatóujját a halántékához rakta, majd lazán csuklóból, előre-hátra forgatta kézfejét. Közben a lehúzott ablakon keresztül szemmel láthatóan kiabált is.

Sajnos nem értettem mit akar mondani, de minden bizonnyal azt, hogy én is hasonló jelekkel biztassam a leelőzött kamionsofőröket. Megfogadtam a tanácsot és a hátralevő szakaszon nem is hagytam ki egy lehetőséget sem. Nagyon örültek a fiúk, ugyanis nagyon hangos dudálással viszonozták jóindulatomat. Mostanra megtudtam, hogy ezt a hangos dudát, légkürtnek hívják. Eddig erről nem hallottam, pedig nagyon kedvelem a szimfonikusokat. Előfordult az is párszor, hogy az éppen előzött teherautó vezetője, a biztonságos saját sávját irányjelző nélkül elhagyva, ijesztően felém közeledett. Ilyenkor kicsit midig megijedtem. Nem értem, miért adnak jogosítványt idő előtt, a még közlekedésre alkalmatlan, veszélyes tanulóvezetőknek. 
Ettől eltekintve nagyon jó utam volt. Estére, hatalmasra dagadt egóval érkeztem haza. Családom is észrevette emelkedett hangulatomat, csodálkozott szokatlan határozottságomon. Vacsoránál a párom soha nem tapasztalt módon kényeztetett, sőt kacérkodott. A mosoly ágyba bújást követően fagyott rá viseltes arcára, mikor a fal felé fordulva határozottan becsuktam mindkét szemem, és alig vártam, hogy gondolatban újraélhessem ezt a csodálatos utat.


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport