TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Boldogságreceptek

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.21.
 Vasárnap
Ma Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 10. 19. 13:22     


Boldogságreceptek
Október elsején a Mi kell a boldogsághoz? című cikkünkkel eszmecserére invitáltuk olvasóinkat. Kértük, fogalmazzák meg, mi a boldogság. A témához olyan sok hozzászólás érkezett, hogy már csak téma tisztelete miatt sem közöljük egyszerre, ömlesztve az írásokat.

Október elsején a Mi kell a boldogsághoz? című cikkünkkel eszmecserére invitáltuk olvasóinkat. Kértük, fogalmazzák meg, mi a boldogság.
A témához olyan sok hozzászólás érkezett, hogy már csak téma tisztelete miatt sem közöljük egyszerre, ömlesztve az írásokat. Néhány napon belül ismét jelentkezünk a többi hozzászólás, vélemény közlésével.

 

Olvasóink ezt írták:

 

Nem tudom megfogalmazni sem írásban, sem képben, sem zenében, mert nem vagyok művész - esetleg alapfokú értő (t helyett lehet z is) -, és olyat nem akarok, amit nem tartok tökéletesnek, teljesnek, (például, hogy kellemes szellemi és/vagy fizikai élmények), a téma tisztelete miatt. Hasonló fogalom, mint a szerelem - leírására fentiek miatt szintén nem vagyok képes -, de összetettebb. Végtelen halmaz, végtelen eleme, összetevője van (eleme a szerelem is), emiatt végtelen formát ölthet, amelyek egyenként, önállóan is működőképesek, de ütősebb több együtt. Időtől, tértől független, de személyiségfüggő. Például: csecsemőkorban anyatej. Anyatej simogatással. Anyatej simogatással, emlőről. Később: szex. Még több szex. Még több szex kokainnal (erről csak hallottam). Mostanában: sör. Sör csülökkel. Sör csülökkel, barátok között. Sör csülökkel barátok között Bécsben, Cesky Krumlovban.
A legboldogabb ebben a korban már a minőségtől vagyok.
(Jancsi)


Hmmm, boldogság... amikor követem a szívem sugallatait, egyensúlyban tartom a szívemet az egómmal,amikor nem adom fel önmagam semmilyen anyagi javakért,amikor legyőzöm az emberi félelmeimet egy mélyebb igazságért. Amikor már csak a magam jóságát, és gyengeségeit látom meg másokban és szeretetteljesen szemlélem.(ezen dolgozom most és nagyon jól haladok!!!)
...és még egy - amikor SZERELMES vagyok!!! Az egy csodálatos boldogság!!!!
(almasymaci)


Mi a boldogság? Megfoghatatlan, de nagyon jó érzés. Benne van a nevetés, öröm, szeretet, mosoly, jókedv, ölelés, simogatás, játék, napsütés, virágok, kedves emberek, őszinte-kacagó gyerekek, ragaszkodó állatok, változó, csodálatos növények - melyek megteremtik az emberi lélek egyensúlyát. Minden nap törekednünk kell arra, hogy ez az érzés valamilyenen formában megérintsen minket. Apró dolgok sokasága, amiért nekünk embereknek kell tennünk valamit nap, mint nap. Ez lehet: nevetés, öröm, szeretet, mosoly, jókedv, ölelés, simogatás... Nem is olyan könnyű megfogalmazni, hogy mi a boldogság... csak átélni.
(Neri)


Visszakapni a gyerekeimet a válóper után. Semmi más nem tesz már boldoggá, csak ez.

(A nevem legyen csak "R")

 

A boldogság pontos megfogalmazása, lehet hogy létezik, de a legtöbb embernek más-más dolog lesz a boldogság.
Szerintem az a boldogság, amikor elégedett vagy az életeddel, jól érzed magad a bőrödben, és ez benne van az életfelfogásodban, hangulatodban, a viselkedésedben, a tetteidben, a többi emberhez való viszonyulásodban, és ez látszik is rajtad - "élvezed az életet".

Mint tág fogalom, több minden beletartozik, amikor látod elaludni a karodban a kisgyerekedet, ahogy látod a gyereked/unokád első lépéseit, ahogyan szétnézel egy jó hangulatú családi ebédnél a rokonságon, az mind a boldogság - mellette a munkádban, ha sikeres vagy, kitalálsz valami újat, megszervezel egy rendezvényt, elviszed a munkatársakat egy kirándulásra, elismerik a tevékenységedet.

A boldogsághoz kell, hogy jól érezd magad az emberek között - családban, rokonságban, munkahelyen, baráti társaságban, rendezvényen, kiránduláson, sport közben, bárhol, emberek között - egy hajótörött sohasem lehet boldog, ha megvan mindene, akkor sem - vagy az utolsó ember a földön boldog lesz?

Tudj másoknak örömöt okozni, hasznára válni, segíteni - ha látod, hogy ezt meg tudod tenni, akkor már tiéd a boldogság egy része

A boldogságérzethez kell, hogy legyen, aki elismerjen téged, megdicsérjen, megköszönje amit teszel, valami visszajelzés, hogy te jó ember vagy, tudsz másoknak örömöt okozni és valami hasznosat viszel véghez.

Sok ember úgy gondolja, hogy boldog, mert nem tűz ki maga elé célt, nem csinál semmi újat, nem vág bele olyan dolgokba, amelyek esetleg már gyerekkora óta titkos vágyai voltak. Elfojtja a régi vágyait és érzéseit, meg sem próbál semmit a megszokott hétköznapi életén kívül, és ettől boldognak mondja magát - de ha mégis belevág valamibe, és az sikerül, akkor olyan új élmények érik, ami után már nincs visszaút a régi életébe.
A boldogsághoz hozzátartozik a szerelem és a szexualitás - megtalálni azt az embert, akivel egy séta a jeges esőben is élvezet, az érintése minden alkalommal apró áramütésként hat. A napsütésben egymás mellett fekve a felhőket nézni is izgató, akit nem akarsz megbántani a világ minden kincséért sem, és utána a legédesebb a kibékülés, akivel a legjobb szeretkezni a világon, senki máshoz nem hasonlítható, aki téged nagyon szeret.

Ha megfordítjuk a kérdést, mikor nem vagyunk boldogok? A legkisebb bajunk már azonnal panasznappá válik, ha találkozunk valakivel, aki megkérdezi, hogy vagy ma, hogy érzed magad? - ilyenkor egy kis kavics a cipőben egy egész niagara-zuhatagot vált ki belőled, hogy mennyire rossz most neked az életed

Szóval, a kérdésről doktori disszertációt lehetne írni, de kíváncsi vagyok egy pszichológus rövid leírására is – most megyek és megnézem a wikipédiát, mit ír a boldogságról :)
(Lassúvíz)

 

Továbbra is várjuk a további olvasói véleményeket a juhaszbori65@gmail.com és az info@tiszavasvari-hirhatar.hu e-mail címekre.

 

Juhászbori


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport