TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Benne leszünk a tévében!

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.21.
 Vasárnap
Ma Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 26. 12:00     


Benne leszünk a tévében!
A Magyar Televízió Zrt. országos akciót indított Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel. A kezdeményezés célja, hogy a Turizmus Világnapja és Szent Mihály nap alkalmából a közmédia csatornái (M1, Duna World, Duna, Kossuth és Petőfi Rádió) szeptember 27-29. között tematikus műsorfolyam keretében megmutassák Magyarország településeinek, köztük az honfoglalás óta létező Büdszentmihály (ma: Tiszavasvári) jellegzetességeit, értékeit és rejtett kincseit.


A Magyar Televízió Zrt. országos akciót indított Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel.  A kezdeményezés célja, hogy a közmédia csatornái szeptember 27-29. között tematikus műsorfolyam keretében megmutassák Magyarország  településeinek, köztük az honfoglalás óta létező Büdszentmihály (ma: Tiszavasvári) jellegzetességeit, értékeit és rejtett kincseit.

 

A programhoz csatlakozva Tiszavasvári Város Önkormányzata és a programot szervező Vasvári Pál Múzeum arra buzdítja a nézőket, - éljenek bárhol is a világban - kerekedjenek fel, látogassanak el szülővárosukba és ünnepeljenek azon a helyen, ahol igazán otthon érzik magukat. A tervek szerint élő körkapcsolás segítségével ünnepelhetnek együtt a magyarok, függetlenül attól, a világ mely pontján tartózkodnak éppen.

A kétnapos tiszavasvári rendezvény első napján lovagi torna, népi gasztronómia, helyi párlatok versenye, Herczku Ági és Nikola Parov élő koncert, majd késő estig tartó Szent Mihály napi batyus bál és táncház, vasárnap késő délutántól  a múzeumban történelmi Kvízparty, a nagyszínpadon Rock and Scones és Takáts Tamás Dirty Blues Band  élő koncertek, majd közös tűzgyújtás és Göbölyös Tűztánc színesítik a programot. Az akció célja a hazai értékek, kincsek újrafelfedezése és az itthon, illetve külföldön élő magyarság közötti kapcsolat és közösségteremtés. Az ünnepi hétvégén a felújított  Vasvári Pál Múzeum megtekintése ingyenes!

Szeptember 28-án a Szentmihály ünnepén a helyi gasztronómia nagy szerepet kap ünnepi programban. A Vasvári Pál Múzeum és a Langaméta Óvodai Szakmai munkaközösség "Csipetnyi Büdszentmihály" címmel összegyűjtötte a település máig használatos népi ételeit. Gyűjtésük célja a népi ételek receptjeinek megőrzése és továbbadása a ma emberének.

 A könyv bemutatójára a szombati napon kerül sor kiegészülve a népi ételek kóstolójával. A "Csipetnyi Büdszentmihály" célja a hagyományőrzés mellett a paraszti konyha ételeinek megismertetése. Csucsuminka, görhe, gólyafos, vízen kullogó, pucu- galuska, barátfüle, legényfogó. Csak néhány név abból a közel 40 ételből amit - kóstoló jegy ellenében - bárki megízlelhet szeptember 28-án szombaton Tiszavasváriban.


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport