TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Az intoleráns szomszéd

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.02.21.
 Csütörtök
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 01. 28. 15:01     


Az intoleráns szomszéd
Amikor arról hallok a tévében, hogy egy férfi feljelentette a felette lakó család egyéves kisfiát, mert túl hangos, akkor kikapcsolom a tévét. Ez már túl van az én tolerancia küszöbömön.

Este, filmet keresvén, lehuppanok a tévé elé de sajnos rögtön csak szörnyű és szánalmas hírekbe botlok minden csatornán. Szomorkodom, hogy Brazíliában egy diszkó tűzben több százan meghaltak, aggódom a lebénult hópárducért is és szörnyülködöm a szánkóbaleset áldozatain.


De amikor arról hallok, hogy egy férfi feljelentette a felette lakó család egyéves kisfiát, mert túl hangos, akkor kikapcsolom a tévét. Ez már túl van az én tolerancia küszöbömön is.

 

Nem mondhatom, hogy fogalmam sincs a társasházi életről, mert valamikor egy bérház harmadik emeletén laktam és fölöttünk, a negyediken egyik nap a részeges úriember ordítozottl a feleségével, másik nap az asszony ővele. Volt, hogy megeresztették a fürdőkádba a vizet, aztán elaludtak, és ugyebár a víz az olyan, hogy nem áll meg magától a kád pereménél. Ez a víz konkrétan az első emeleti szomszédnál állt meg. Olyan is volt, hogy a kedves szomszéd este nyolc után fogott hozzá valami bútort összekalapálni, és hétvégenként 80 decibellel hallgatta, hogy Kovács Apollónia magyar nóta énekes bánata éppen milyen stádiumban van.

 Jelenleg kertes házban élek, ahol nem lakik felettem senki csak a Jó Isten, esetleg néhány pók a padláson. Persze, nem mondom, akadnak hétvégék, amikor nagyon szeretnék egy hosszút aludni, de az egyik szomszéd éppen akkor fog hozzá motoros fűrésszel fát aprítani, a másik a szegélyvágóval csinosítja a kertet, a harmadik pedig flex-szel bontja szét a garázs tetejét. Olyan is volt már, hogy éjjel azt álmodtam, hogy Omega koncerten vagyok és a Petróleum lámpa című slágert éneklem önfeledten, de mikor kinyitottam a szemem, rájöttem, hogy csak a szomszédéknál van házibuli.


És most lehet, hogy sokan azt gondolják, hogy élhetetlen vagyok, és hogy nem tudom érvényesíteni az akaratomat, de valahogy mégsem jutott egyszer sem eszembe, hogy feljelentsem bármelyiküket. Mert tudom, hogy hét közben a munkájuk mellett nincs idejük ezeket elintézni. Elfogadom, hogy az életüknek ez a menete. Na, persze, ők is elfogadják, hogy az én kutyáimra olykor hajnali háromkor tör rá az ugathatnék.

 

Sokat gondolkodtam a hír hallatán, hogy egy egyéves kisbaba vajon milyen eszement zajjal tud járni? A szülei szerint csöndes, nyugodt kisfiú, keveset sír. Lehet, hogy túl sokat hahotázik? A lakásban szőnyegek vannak, hogy tompítsák az esetleges zajokat. A labdáját is lecserélték már léggömbre, hogy ne pattanjon a parkettán. Az építőkockái is műanyagból vannak. Viszont a plüss állatkáit olykor tényleg elejti! A többi szomszéd azt mondta, a kisbabás család alig van otthon, de ha otthon vannak is, semmi zaj nem szűrődik ki tőlük. Az alsó szomszéd viszont ki van borulva olyannyira, hogy feljelentést tett a kisfiú ellen…

 

Sajnálom ezt az embert. Leginkább az a sajnálatra méltó, hogy számára az a legidegesítőbb zaj, ha egy egyéves kisgyerek játszik a játékaival.
Sok minden eszembe jutott, hogy milyen történések alakíthatták ilyenné ezt az idős urat, de akárhogy is próbáltam megértő lenni, akárhogy is bonyolítottam magamban a dolgot, csak arra jutottam, hogy szánalmas, ha valaki haragudni tud egy egyéves gyerekre...

 

Juhászbori


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport