TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - Andriska, a házőrző

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.03.26.
 Kedd
Ma Irén napja van.
Holnap Emánuel napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 01. 29. 18:57     


Andriska, a házőrző
Nem tud nyugodtan síelni, vagy nyaralni az, akinek lakásába már betörtek egyszer. Mi is éppen nyaraltunk, amikor kirámolták a házunkat. De a következő alkalommal már nyugodtan lubickoltunk, mert tudtuk, a legjobb házőrzőnk van otthon…

Történt egyszer, hogy amíg nem tartózkodtunk a családi házunkban, csak úgy, ukmukfuk bejöttek valami betörőfélék és elvittek ezt-azt. Több bosszúság volt a dologgal, mint értékvesztés, de legrosszabb mégis az az érzés volt, hogy valaki turkált a holminkban.


Egy alkalommal, amikor nyaralni indultunk, megkértük egy barátunk felnőtt fiát, hogy ha van kedve, aludjon a házunkban, nyugodtabbak lennénk, ha esténként égne a villany és látnák, hogy mozgás van nálunk. El is vállalta szívesen. A harmadik reggel azonban a garázsajtónk nyitásának jellegzetes hangjára ébredt.  Andriska nem tétovázott, azonnal papucsot rántott a bal lábára és kirohant, hogy nyakon csípje a gazembert.

 

A garázsban egy magas, izmos emberrel találta magát szembe, amitől Andriska (aki egyébként maga is legalább 190 centi, ezért is használjuk a kicsinyítő képzőt a nevében) kicsit meglepődött, de a felsőbbrendűek magabiztosságával és némi szívdobogással odament az emberhez. „Hát maga mit keres a garázsban?! Nézze jó ember, ha most azonnal elmegy, akkor nem hívom ki a rendőrséget.” Az ember elkerekedett szemmel nézett Andriskára, még a szó is bennakadt a torkán. Andriska észlelte, hogy emberünk megijedt tőle, ettől rögvest megnőtt az önbizalma és bár a szíve egyre hevesebben dobogott, rákiáltott újból az emberre. „Nem hallotta? Azonnal takarodjon innen!” Az ember lassú, tétova mozdulatokkal elkezdett kihátrálni a garázsból és óvatosan kezdte leereszteni a garázsajtót. Andriska úgy gondolta, hogy valami furmányosság lehet a lassúságban ezért még hangosabban rákiáltott. „Igyekezzen, amíg szépen mondom!” Az ember kisomfordált a kapun és távozott, de közben többször visszanézett.

 

Amikor megérkeztünk a nyaralásból, Andriska elmesélte a történetet, mi pedig jobbra-balra estünk a nevetéstől, ugyanis elfelejtettünk Andriskának szólni, hogy szerdánként jön a fűnyíró ember…

 

„Éppen ki akartam tolni a garázsból a fűnyírót, amikor egy hatalmas fiatalember, bal lábán papuccsal kijött a házból és azonnal, nagy hangon hőzöngeni kezdett, hogy mit keresek itt. Úgy gondoltam, hogy valami idegbeteg rokon lehet, ha van kulcsa a házhoz, ezért jobbnak láttam nem ellenkezni.” – idézte fel megrázó élményeit fűnyíró emberünk a térdig érő fűben állva.

 

Juhászbori


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport