TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - "A Nemzet Tehetségeiért" díjat kapott két tiszavasvári tanár

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.21.
 Vasárnap
Ma Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 03. 15:58     


"A Nemzet Tehetségeiért" díjat kapott két tiszavasvári tanár
„Bonis bona discere, vagyis jótól jót tanulni” ez a latin közmondás a névadója annak a kitüntetésnek, amit a Nemzeti Tehetség Program keretében alapított az Emberi Erőforrás Minisztériuma. A „ Bonis bona –A nemzet tehetségeiért” díjjal 437 pedagógus kapott elismerést 2013. augusztus 28-án a Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen.

A Tiszavasvári Általános Iskolában folyó tehetséggondozó munka elismeréseként az iskolánk két pedagógusa, Halászné Vári Ildikó és Bunda Józsefné számára az Emberi Erőforrás Minisztériuma  Bonis Bona - A Nemzet Tehetségeiért díjat adományozta.


Halászné Vári Ildikó ének-zene tagozatos, majd emelt szintű ének-zene oktatását végző tanítóként nagy gondot fordított az ének-zene területén tehetséges tanulók képességeinek fejlesztésére. Több száz tanítványa számos hangversenyen, ünnepségen, kulturális rendezvényen csillogtatta meg tehetségét. Házi, térségi, megyei és országos szavaló-és mesemondó versenyeken tanulói mindig előkelő helyezéseket értek el.

 

A „Tehetség kerestetik” megyei versenyen, a magyar nyelv és irodalom verseny gazdájaként, közel háromszáz 3.-4. osztályos tanuló versenyeztetését valósítja meg. A komplex tehetségfejlesztő, tehetséggondozó program kidolgozásában, megvalósításában aktívan vesz részt. Tehetségfejlesztő órákat tart magyar nyelv és irodalom és matematika tantárgy keretében, valamint érdeklődést felkeltő foglalkozást vezet az ének-zene területén.

 

Megalapította a Kör-karéj Néptánc Együttest. Az együttesben a tehetségfejlesztés egészen az ifjúkorig folyik. Az együttes külföldön is többször bemutatkozott nemzetközi néptánc fesztiválokon. A táncosai közül sokan élethivatásuknak választották a néptáncot.

Tehetséggondozó munkája során nagy gondot fordít a gyerekek pihenését, feltöltődését biztosító programok szervezésére. Kirándulásokat, színház, múzeum, hangverseny látogatásokat, különböző szabadidős osztályrendezvényeket szervez.

Tehetségfejlesztést, tehetséggondozást támogató pályázatok felkutatásával, megírásával, elnyert pályázatok megvalósításával a tehetséges gyerekek fejlesztését szorgalmazza.

 

Mindezekért a tevékenységekért, a több évtizeden át tartó töretlen tehetséggondozó munkájáért Halászné Vári Ildikó Bonis Bona - A Nemzet Tehetségeiért díj kitüntetésben részesült, tehetséggondozó kategóriában.

Bunda Józsefné a mindennapos pedagógiai tevékenysége mellett hatalmas energiát fordít Tiszavasvári és Térsége iskolái tehetségsegítő, tehetséggondozó munkájának összefogására. Aktív szervező szerepet töltött be a Tiszavasvári és Térsége Tehetségsegítő Tanács megalakulásában. Több tehetségsegítő és tehetséggondozó pályázat megírásában, megvalósításában aktívan vesz részt. A tehetséggondozó munka színvonalának fejlesztése érdekében nagy szerepet vállal a tehetségsegítő szolgáltatások térségi hálózatának kialakításában, a mentori hálózat kiépítésében. A tehetségnapokat koordinálja, szervezi, rendezi. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által kiírt „Felfedezettjeink” pályázatokra több esetben készített ajánlást, amely alapján a tanítványaink közül ketten díjazottak lettek. A Tiszavasvári Általános Iskolában bevezetett komplex tehetséggondozó program lelkes kidolgozója. Tehetségfejlesztő foglalkozásokat tart felső tagozatos tanítványainak, akik különböző szintű magyar nyelv és irodalom, szavaló, szép kiejtési és szónoklat versenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el. A gyerekek szabadidős tevékenységét változatos programokkal teszi gazdagabbá.

A felsorolt tevékenységek elismeréseként, elkötelezett tehetségsegítő munkájáért Bunda Józsefné Bonis Bona- A Nemzet Tehetségeiért díj elismerésben részesült, tehetségsegítő kategóriában.

 

A díjakat a Nemzeti Színházban dr. Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős államtitkára adta át.

Gratulálunk a kitüntetésekhez! A kitüntetett pedagógusok további munkájához kívánunk erőt, egészséget és sok sikert!

 

Tiszavasvári Általános Iskola dolgozói


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport