TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR - A felelőtlen heverésző

TISZAVASVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.21.
 Vasárnap
Ma Konrád napja van.
Holnap Csilla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 20. 12:41     


A felelőtlen heverésző
A rendőrség felelősségre vont egy színészt amiért egy padon pihent.

Történetünk főszereplője (pont mint egy filmben) éppen egy színész. Budapesti lakos, de munkája sokszor szólítja Nyíregyházára, amiből következik, hogy gyakran teszi meg az utat a két város között autóval.

 

Történt egyszer, hogy éppen hazafelé indult, és mivel unja már az autópályát, a régi 3-as főút aszfaltjának önkéntes koptatójaként, kirándulva, nézelődve tartott Pest felé. Meglátott Emődön/Vattán/Bükkábrányban egy autómosót, és rögvest kigondolta, hogy lemosatja a járgányt, majd az utastér állapotának felmérése után megkérdezte az autómosóst, hogy elvállal-e egy külső-belső nagytakarítást. Az autómosós mondta, hogy minden további nélkül, így hősünk a szakemberre bízva autóját, elfoglalta helyét az autómosó előtti padon.

 

A városka délután két óra felé eléggé kihalt, így unottan nézte maga előtt a semmit. Történetünk hőse nem fiatal már, derékfájós, térdfájós, ezért gondolt egy merészet, és hanyatt vágta magát a padon. A kocsira másfél órát kell várnia, legalább kicsit kiegyenesíti elfáradt derekát a lócán. Úgy döntött, hogy ma nem váltja meg a világot, csak pihenget itt önfeledten, amíg autóját kivikszolják. Néhány perc múlva nagy fékcsikorgásra lett figyelmes. Egy rendőrautó állt meg mellette. Két járőr, egy férfi és egy nő pattantak ki tettre készen a járműből és azonnal neki szegezték a kérdést, hogy mit csinál itt. A színész körülnézett, mert – gondolta – az egyértelmű, hogy ő pihen a padon, tehát a kérdést biztosan valaki másnak tették fel. De hamar rájött a marcona tekintetekből, hogy mégis csak őt kérdezik, így visszakérdezett: hogy érti, hogy mit csinálok? Úgy értem – mondta a rendőr – hogy tudja-e, hogy szabálysértést követ el? Én? Mivel? – kérdezte naivan a színész – majd óvatosan körbetekintett, hol lehet a kandi kamera. Maga ezt a padot összepiszkolja! – emelte meg hangját a szálkásnyelvű közeg.

 

Hősünk végignézett vadonatúj égszínkék adidas melegítőjén, kezével végigsimított frissen borotvált arcán, hajatlan fején, majd a padra pillantott, hogy hagyott-e valami nyomot a fekvéssel rajta, de kontaktlencsével és két szemüveggel nézve sem látott semmit az egy darab galambürüléken kívül, de abban biztos volt, hogy azt nem ő tette oda. Hogy érti, hogy összepiszkolom a padot? – értetlenkedett tovább az egyébként gyors felfogású színészünk – a padok azért vannak, hogy az ember pihenjen rajtuk, ha jól tudom. És mért pihen? – kekeckedett tovább a rendőr. Mert elfáradtam, azért pihenek – válaszolt a történet főhőse, és érezte, hogy vérnyomása emelkedni kezd a sok furcsa kérdés hallatán.

 

A rendőr elkérte az iratait, melyekből megtudta, hogy lakcímmel és valódi személyazonossággal is rendelkezik a gyanúsított, sőt, még gépjármű vezetésére feljogosító irat is van a birtokában, ami szintén a saját nevére szól. Ezen a rendőr is meglepődött, de hogy tekintélye ne csorbuljon, tovább folytatta a barátságtalan kérdezősködést: mit keres itt, ha budapesti? Színészünk óvatosan megdörgölte szíve tájékát, majd nagy levegőt véve ennyit mondott: dolgozni voltam Nyíregyházán, most hazafelé tartok. Akkor sem pihenhet itt, mert az szabálysértés! – szólt ismét a közeg.

 

Színészünk ebben a pillanatban határozottan úgy érezte, hogy ezen a településen az egy négyzetméterre jutó rendőrök száma meghaladja az elviselhetőség határát. Tessék?! – hökkent meg a színész az előbbi kijelentésen – egy padon pihenni szabálysértő?! Ekkor, a helyzet feszültségét kiválóan megérezve, közbelépett a nőnemű közeg. Menjünk, – mondta kollégájának reszelős hangon – látod, hogy nincs vele semmi baj. A hímnemű közeg – bár nem szeret veszíteni, és méltóságát is csorbulni érezte – visszaadta színészünk iratait, majd morcos tekintettel beült szolgálati gépjárműve volánja mögé, és még mielőtt kolléganője becsaphatta volna a kocsi ajtaját, nagy gázt adva tovaporzott a városka (falucska?) kietlen utcáján.

 

Hősünk valószínűleg még ma is ott állna Emőd/Vatta/Bükkábrány főutcáján és döbbenten nézne a rendőrségi kocsi után, ha az autómosós meg nem szólítja, hogy elkészült a takarítással.

 

Kedves Olvasó! Mielőtt azt hinné, hogy ez egy kitalált vicces történet, ki kell ábrándítanom. Sajnos megtörtént az eset, 2013. augusztus 27-én. A történetet az eset főszereplője - aki ismert színész – felháborodását leküzdve mondta tollba az után, hogy leesett állát felszedte a padlóról.

 

Juhászbori


További hírek

  Millióan rajonganak a nemlétező lányért
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
2018. 06. 27. 09:33 hirhatar.hu
  Ételosztás és tüntetés Debrecenben
2018. 06. 25. 14:00 hirhatar.hu
  Kiemelt nemzeti értékké nyilvánították a Kabay-módszert!
2015. 05. 04. 15:35 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Elkezdődött a belváros fejlesztése
2015. 05. 01. 17:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  KREATÍV-ANGOL TÁBOR
2015. 04. 29. 17:58 tiszavasvari-hirhatar.hu
  „Nyitottan élek és a világ hat rám” Beszélgetés a Kossuth-díjas Földes László Hoboval a költészet napján
2015. 04. 14. 13:09 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Zempléni húsvét
2015. 03. 30. 20:15 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Győzött a gyógyvíz!
2015. 01. 21. 12:23 tiszavasvari-hirhatar.hu
  Interjú Hadházi Lászlóval a Dumapárbaj című filmről
2015. 01. 16. 18:51 tiszavasvari-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport